Wise Way

febrer de 2020 Sagrat Cor-Sarrià
0 Comentaris Experiència participant MLA 2020
Temporització
Projecte
Metodologia(s)
Aprenentatge Servei
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Un cop investigats els problemes d’accessibilitat de persones en mobilitat reduïda, els alumnes creen un prototip d’App, anomenat Wise Way, programat amb MIT App inventor. El seu objectiu és ajudar a les persones amb mobilitat reduïda a cercar la ruta més accessible per desplaçar-se còmodament pel carrer i poder gaudir del seu temps lliure en establiments i parcs adaptats. El que fa especial i única aquesta app és que els usuaris poden interactuar, aportant la informació necessària per l’actualització de les rutes.

Objectius

  • Desenvolupar les habilitats i competències del S.XXI: creativitat, innovació, treball en equip, lideratge, comunicació, emprenedoria i resolució de problemes.
  • Treballar de manera globalitzada les competències de comunicació oral i escrita i la digital. Presentar i defensar davant un jurat un Projecte Innovador.
  • Treballar en equip els valors de l’empatia, el respecte i la confiança.
  • Dissenyar una solució innovadora i emprenedora a un problema real de la societat, la inclusió i l’accessibilitat.
  • Aprendre a crear un App amb el programa MIT App Inventor.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Presentació del repte: Es presenta el repte a l’equip. Elabora un Kanban de les diverses tasques a realitzar. Comencen a investigar: com millorar la vida en la nostra ciutat. Pluja d’idees de tot el vocabulari après.
  2. Contacten amb experts: arquitectes, enginyers, persones amb discapacitats i directora de l’escola de educació especial per enriquir tots els seus aprenentatges. Van focalitzant el problema que volen treballar i aprofundir. Smarts City i Ciutats humanes.
  3. Busquen una solució: Fan una pluja d’idees de possibles solucions i decideixen crear una app. Primer pensen quina informació ha d’oferir l’app als seus usuaris. Mentre una part de l’equip fa la cerca dels continguts, una altre part va creant l’estructura de l’App.
  4. Empatizen amb les persones amb mobilitat reduïda: surten a fer una passejada pel barri amb cadira de rodes i amb dos alumnes amb paràlisi celebrat per geolocalitzar barreres arquitectòniques. Complementen l’app.
  5. Preparen un guió per presentar i defensar l’app davant d’uns jutges que els preguntaran tot el que no entenguin. També preparen una presentació amb suport visual de tot el treball que han de exposar. Abans comparteixen els aprenentatges amb els seus iguals i els experts que els van assessorar.

Autor

Susanna Tuset Munné

Susanna Tuset Munné

Sagrat Cor-Sarrià

Tecnologies Emprades

AppInventor

Paraules Clau

Aprenentatge basat en reptes
Aprenentatge Servei
Inclusió digital
tecnologia al servei de l´aprenentatge

Observacions

No disponible...


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari