Visita virtual de l'institut

desembre de 2018 Institut Joan Ramon Benaprès
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Matèria
Tecnologia
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Resolució d'exercicis i problemes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Realització de pràctiques de RV i RA, per aprendre les eines bàsiques i poder després visualitzar-les amb el mòbil. Després han d'aplicar-ho en la visita virtual d'una part del centre (jardins, laboratoris, aules, etc).

Objectius

  • Aprendre les eines bàsiques del disseny de RV i RA
  • Saber aplicar les eines de RV i RA en un projecte
  • Saber treballar en grup

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Fer grups de 4-5 alumnes. Realitzar pràctiques de RV (la meitat del grup) i RA (l'altre meitat) (6 sessions: 3 una meitat i 3 l'altre)
  2. Els alumnes experts en RV expliquen el que han fet als de RA, i a l'inrevés. (1 hora)
  3. Tot el grup decideix tria una zona de l'institut per fer la visita virtual i augmentada. En parelles d'experts (de RV o de RA) fan dissenys provisionals de quins elements volen incloure la seva visita virtual ercordant el que han aprés i mirant altres exemples (2 hores)
  4. Tot el grup decideix com ha de ser la RV i la RA, amb quins elements finals i continguts. (1 hores)
  5. Es crea el projecte en RV i RA. Per a que tothom aprengui totes les eines digitals, l'alumne que ha fet les pràctiques de RV, farà la part del projecte en RA assessorat per l'alumne que ha fet les pràctiques de RA, i a l'inrevés. (4 hores)
  6. Es comprova amb les ulleres 3D i amb el mòbil, que tot el projecte funciona i sinó es fan els canvis necessaris. (1 hora)
  7. Es fa una exposició a classe. (2 hores)

Autor

Sergi Ferré Moreno

Sergi Ferré Moreno

Institut Joan Ramon Benaprès

Tecnologies Emprades

iOS,Android,Google Cardboard

Paraules Clau

realitat virtual
realitat augmentada

Observacions

Nosaltres els hi vam donar la zona a fer la visita, els jardins externs. Les professores de ciència els hi van donar les plantes i arbres a analitzar en forma de RV, i van fer un herbolari a partir del qual havien de crear RA de les mostres estudiades. Per tant, els continguts estaven molt definits. La experiència que aquí redacto és per tant, molt més genèrica i oberta. Per qüestió de no saturar la xarxa, i perque no tots els alumnes tenen mòbil, vam separar els grups perque només la meitat fes RA, i l'altre RV. Si els alumnes són més grans (i tenen mòbil tots) i/o la xarxa és potent, es poden fer les pràctiques de RA i RV per a tots, tot i que la experiència de intercanvi d'experiència entre ells, es molt enriquidora (és a dir, que ells facin de professors als seus companys). LA exposició final es pot fer a classe, ja que el disseny amb ThingLink permet er un visionat sense ulleres 3D, i la RA es pot gravar amb el mòbil i ensenyar-ho com un video, tot i que si ho permet el calendari i el tipus d'alumnat, es millor que el grup enseny amb el seu mòbil, i les ulleres, el projecte fet.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari