Visita virtual a l'institut La Sedeta

gener de 2019 Institut La Sedeta
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Matèria
Tecnologia
Temporització
6-10 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge per projectes
Estudi de casos
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

En aquesta activitat es farà una visita virtual a les diferents aules i espais de l'institut La Sedeta de Barcelona. Per tal d'aconseguir-ho s'ha fet servir el programa de disseny Sweet Home 3D. Els alumnes han representat els diferents llocs del centre i a continuació, han realitzat fotos i vídeos dels espais. Això els ha permès conèixer millor l'institut i fixar-se en detalls, que pot-ser no s'havien adonat. Ha estat una experiència engrescadora i que als alumnes els ha agradat molt. La proposta també ha estat desenvolupada de forma incluisiva, ja que els alumnes de diversitat també han pogut assolir els resultats amb èxit, tot fent servir tutorials realitzats amb Youtube per conèixer diferents aspectes del desenvolupament de l'activitat i fer-la al seu ritme.

Objectius

 • El primer objectiu és que els alumnes assoleixin les competències bàsiques d'una forma engrescadora i divertida, tot desenvolupant la seva capacitat d'observació i creativitat. Especialment es treballen les competències digital i de tractament de la informació i la competència d'apendre a apendre.
 • Un altre objectiu seria que els alumnes de diversitat també aconsegueixin assolir les competèncias associades a l'activitat, ja que està desenvolupada d'una forma inclusiva. . Els videotutorials realitzats pel professor permeten que cadascun dels alumnes els puguin visualitzar al seu ritme, i poder desenvolupar les activitats amb tot el temps que els calgui, amb més possibilitats portar-les a terme amb èxit.
 • També estaria el fet de conèixer els avantatges de fer servir programari lliure, com és el programa Sweet Home 3D, i les diferents possibilitats del Google Suite.
 • També estaria conèixer les possibilitats que tenen els programes de dibuix per ordinador, per tal de poder dissenyar espais interiors, com les aules del centre o habitatges.
 • Participació en una experiència digital innovadora, amb futur i amb moltes possibilitats

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Activitat 1 Es fa una presentació de l'activitat. Els alumnes instalen el programa al seu ordinador. Es comprova el seu funcionament. En cas de problemes poden fer servir el sistema "online" del programa. (1 sessió)
 2. Activitat 2 Es donen les regles bàsiques del funcionament del programa, com dibuixar parets, posar portes, finestres, etc, En tot moment treballen de forma cooperativa. (1 sessió)
 3. Activitat 3 Es donen els passos per tal de dissenyar una de les aules ordinàries del centre. Poden posar portes, finestres i objectes com pissarres, projectors, mobiliari, cadires, taules, etc. Els alumnes poden fer servir l'ajut dels videotutorials. En tot moments els alumnes tenen la possibilitat de fer aportacions al disseny. Aquesta activitat es fa en tot moment de forma inclusiva. Els alumnes de diversitat poden fer les activitats amb més temps. Tenir videotutorials permet que puguin realitzar les activitats al seu ritme. (2 sessions)
 4. Activitat 4 Els alumnes fan fotografies virtuals dels espais i vídeos com si es moguessin per l'interior de les aules. (1 sessió)
 5. Activitat 5 A continuació els alumnes trien un dels espais del centre i es centren a fer una representació d'aquests. Els espais són l'aula ordinària, l'aula de tecnologia, la biblioteca, l'aula de música, el gimnàs, l'aula de ciències naturals, etc. Els alumnes fan les aportacions que creuen necessàries. Fins i tot aporten possibles millores als espais representats (aprofitament dels espais, nou mobiliari, etc.) (3 sessions)
 6. Activitat 6 Es fa una presentació dels resultats als companys. Es comparteixen noves idees i, com a tota experiència tecnològica, els alumnes aporten propostes de millora a tota l'activitat. (1 sessió)

Autor

Angel Mota Salido

Angel Mota Salido

Institut La Sedeta

Tecnologies Emprades

iOS

Paraules Clau

Sweet Home 3D
disseny
ESO
estudiants
arquitectura
tecnologia
INCLUSIÓ-EDUCATIVA

Observacions

Aquest projecte ha estat elaborat el curs 2018-2019 pels alumnes de 3r ESO de l'institut La Sedeta. S'ha de dir que han posat molt d'interès en l'elaboració de l'activitat. Els docents estem sempre disposats a conèixer noves coses i al meu cas volia agrair a l'alumna Jenifer Wu per ensenyar-me aquest programa, i a partir d'aquí preparar tota l'activitat. Una de les coses que hem d'aconseguir és ensenyar als alumnes a aprendre a aprendre. En aquest cas és molt útil la creació de vídeos en Youtube. Els alumnes els poden fer servir per veure els primers passos de com fer servir un programa. A continuació poden deixar volar la seva imaginació i estimular la seva creativitat. De fet alguns d'ells m'han comentat la possibilitat d'en un futur disseny d'interiors i arquitectura. Els arxius adjunts inclouen una pàgina web, vídeos pujats al Youtube amb una llista de reproducció.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari