Un Festival de Dibuixos Animats

desembre de 2016 Escola Jacint Verdaguer
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en problemes
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Basat en el projecte interdisciplinar de sisè que tractava del manga i Japó, el Festival de Nadal d'aquest any va ser presentat per tota una sèrie de personatges d'anime (dibuixos animats en japonès), com per exemple l'Arale, en Hamtaro, etc. Els alumnes de sisè van doblar fragments d'aquests dibuixos, utilitzant diverses eines de l'iPad, adaptant-los a la presentació de cadascuna de les actuacions.

Objectius

 • Crear un diàleg entre personatges de manera escrita que sigui adequat al moment i al públic que l'escoltarà, coherent amb l'ús que se li donarà i amb un lèxic precís.
 • Parlar vocalitzant, tenint molt present l'oïdor
 • Aprendre a fer un muntatge de vídeo amb l'iPad, utilitzant fragments de vídeo i afegint efectes especials i música.
 • Promoure que sigui una activitat significativa i que permeti posar en pràctica certs aspectes del discurs que hem treballat en el projecte del manga.
 • Implicar tot l'alumnat de sisè en la presentació del festival de Nadal i mantenir l'atenció de l'oïdor duranat tot l'espectacle.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. 1. Se'ns proposa des de la Comissió de Festes que els alumnes de sisè realitzin la presentació del Festival de Nadal.
 2. 2. Busquem entre tots de quina manera podem participar el màxim nombre d'alumnes possible i donar-li coherència junt amb tota la feina què hem fet durant tot el trimestre en projecte interdisciplinar.
 3. 3. Decidim que els presentadors de l'espectacle seran els dibuixos animats més coneguts i per a què sigui el més real possible ho realitzarem agafant fragments de les sèries més conegudes. Amb l'ajuda de l'iPad crearem un diàleg per realitzar un doblatge que permeti donar cohesió a tot l'espectacle.
 4. 4. Triem quins personatges manga poden agradar més i busquem fragments curtets en els que hi surtin diferents personatges i els hi treiem el so.
 5. 5. Ens repartim qui presentarà a cada curs. El següent pas serà fer un guió amb l'app "Documents de google" havent treballat prèviament de quina manera s'han de presentar els guions i s'analitza de quina manera s'escriuen per tal de què quedi clar qui dobla cada personatge, què ha de dir i en quin to.
 6. 6. A continuació es llegeix i es practica diferents vegades recalcant i posant molt d'èmfasi en la vocalització.
 7. 7. Finalment es realitza la gravació amb l'aplicació "Videoshow" i s'edita, posant-li música o efectes especials.
 8. 8. Es comparteix amb la mestra mitjançant el drive.
 9. 9. El dia del festival es mostren els diferents vídeos abans de cada actuació com a presentació prèvia. D'aquesta manera es converteix el festival en un passi de dibuixos animats manga aconseguint, alhora, captar l'atenció de tot el públic.

Autor

Martina Mairgünther

Martina Mairgünther

Escola Jacint Verdaguer

Tecnologies Emprades

Android,Chrome,iOS

Paraules Clau

interdisciplinar
projectes
aprenentatge significatiu
muntatge de vídeo
Expressió oral
expressió escrita

Observacions

Els alumnes van estar molt engrescats des del primer moment perquè sabien que era una activitat significativa i últil a l'escola ja que va començar com un repte que ens havia presentat la Comissió de Festes. A més a més, va permetre que tots els alumnes col·laboressin i participessin, sense excepció. Finalment, cal dir, que el fet de treballar-ho a partir del Projecte Interdisciplinar, va permetre donar-li coherència i cohesió amb tota la tasca realitzada durant el trimestre.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari