Tres experiències amb el Croma

novembre de 2017 Escola Reixac
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Hem utilitzat una app molt interessant i senzilla, "Green Screen By do Ink", per tal de manipular vídeos i fotografies fetes amb la tècnica del croma. S'han dut a terme tres activitats; muntatge amb “El poeta Halley” de Love of Lesbian, realització d’un telenotícies, elaboració de disfresses.

Objectius

  • Realització d’exposicions orals: treball d’expressivitat i vocalització
  • Millora de la competència digital dels alumnes
  • Treball de la creativitat plàstica i audiovisual

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Activitat 1. Treball de memorització, vocalització i expressivitat del poema. Elaboració del guió de presentació grupal del poema. Preparació de material: croma. Enregistrament dels vídeos.
  2. Amb "El poeta Halley" de Love of Lesbian, hem treballat diversos continguts curriculars de l'àrea de llengua castellana. Hem acabat el tema memoritzant el darrer tros de la cançó, que en la versió original recita en Joan Manel Serrat.
  3. Els alumnes han representat com s’imaginen “una palabrera”, i les seves representacions han servit de fons en el recital. Per grups, han preparat el poema i l’han recitat, acompanyat de la música de fons de la cançó. S’ha gravat amb un fons croma, que s’ha tractat posteriorment amb l’app “Green Screen by do Ink”, col·locant com a fons les produccions dels alumnes sobre la seva interpretació de “la palabrera”. El muntatge final del vídeo s’ha realitzat amb Imovie.
  4. Activitat 2. Elaboració d’un guió de telenotícies. Cerca d’informació per redactar la notícia. Creació plàstica del logo del telenotícies. Enregistrament dels vídeos.
  5. Realització d’un telenotícies. En l’àrea de llengua castellana, els alumnes de 6è, per grups, han elaborat la redacció d’un telenotícies, amb presentació i notícies esportives, de societat, polítiques i del temps. La gravació s’ha fet amb un fons de croma. S’ha tractat el vídeo amb l’app “Green Screen by do Ink”, per incorporar com a fons imatges relacionades amb la notícia. Els alumnes han utilitzat l’App “Kinemaster” per fer el muntatge final del vídeo.
  6. Activitat 3. Preparació del material per elaborar les disfresses. Elaboració de les disfresses. Fer les fotografies utilitzant el chroma. Elaboració de la fotografia final eliminant el chroma
  7. Els alumnes de Cicle inicial han elaborat disfresses, basant-se en pel·lícules d’animació infantil (“Vaiana”, “Los increibles”, “Monstruos SA”...). Un cop disfressats, els hem fotografiat fent servir un fons de croma. Posteriorment s’ha afegit una imatge de la pel·lícula de referència.

Observacions

L'app Green Screen By do Ink, tot i ser de pagament (3,49€), és àgil i senzilla d'utilització. Permet treballar diferents colors de chroma.

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari