Travel Explorer, un projecte per presumir de país

gener de 2017 Departament d'Ensenyament
0 Comentaris Experiència participant MLA 2018
Matèria
Llengua anglesa
Temporització
Sense definir
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Travel Explorer és una experiència educativa internacional protagonitzada per un grup d'alumnes de quart d'anglès de l'EOI de Lleida. L'objectiu principal de la professora va ser crear un context autèntic de comunicació entre alumnes de diferents països per tal d'intercanviar informació sobre aspectes del propi país. L'eina que que permetia aquesta comunicació real entre alumnes va ser la creació de blogs amb continguts multimèdia elaborats pels propis alumnes sobre una gran varietat de conitnguts: econòmic, turístic, científic, geogràfic, artístic i cultural seguit de videoconferències.

Objectius

 • Millorar la competència lingüística en llengua anglesa tant a nivell oral (enregistrament de vídeo i vídeo conferència) com a nivell escrit (redacció de entrades i comentaris al blog).
 • Desenvolupar l'autonomia de l'alumne com a aprenent d'una llengua estrangera.
 • Millorar les competències digitals a través de creació i edició d'un blog amb continguts multimèdia d'elaboració pròpia.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Dins el tema de viatges es constata que Catalunya és un destí turístic molt popular i es discuteix sobre el coneixement que tenen els turistes que visiten el nostre país. Es visualitza un vídeo d'Internet en el que es demostra el desconeixement i es planteja la possibilitat de fer un blog que expliqui alguns aspectes rellevants del nostre país: cultura, geografia, economia, llengua, etc.
 2. Com a font d'inspiració i per aprofundir en el coneixement sociocultural dels països de parla anglesa es visiten diferents blogs com el que es vol crear. La professora destaca aspectes gramaticals i de vocabulari interessants inclosos currículum de les EOI que cal desenvolupar en aquest nivell.
 3. Es fa una tria dels aspectes generals que es voldran incloure sobre Catalunya i cada alumne tria un tema concret sobre el qual escriurà una entrada al blog. La professora haurà fet una cerca de webs en llengua anglesa que serveixin als alumnes per recollir informació per elaborar les entrades al blog. La professora demana una observació atenta i crítica d'aspectes lingüístics dels texts (lèxic, estil, gramàtica) per tal que els alumnes els intentin reproduir o imitar.
 4. Elaboració i edició del blog amb textos pròpis però enriquits amb enllaços, imatges i vídeos existents a Internet
 5. Cerca de socis al portal e-Twinnings que vulguin participar en el projecte. El resultat és quatre professors de tres països, França Eslovàquia i Madagascar, que hi estan interessats. Els alumnes són de centres de secundària i de Cicles Professionals d'Hosteleria.
 6. Visualització de vídeos de dues professores de llengua anglesa, una del Reine Unit i l'altra de Turquia parlant del lloc on viuen i els motius per visitar-lo. Enregistrament d'un vídeo en el qual els alumnes s'adrecen als seus companys estrangers explicant-los algun aspecte de la vida a Catalunya i convidant-los a visitar el nostre país.
 7. Publicació dels diferents blogs. Els alumnes llegeixen i veuen els vídeos dels seus companys estrangers. Per ajudar i guiar en la visita al blog s'elaboren una llista de preguntes la resposta a les quals està en les diferents entrades. ES tracta d'una webquest de cada blog.
 8. L'última fase és un vídeo conferència per Skype abans de Setmana Santa en la qual els alumnes es coneixen virtualment i parlen de diferents temes tractats al blog així com les tradicions pròpies del període festiu que estaven a punt de començar.

Autor

M. Dolors Farran Puig

M. Dolors Farran Puig

EOI de Lleida

Tecnologies Emprades

Android,iOS,Chrome

Paraules Clau

blog
projecte
travel
viatge
eoi
lleida
anglès
idiomes
English
language
international

Observacions

No disponible...

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari