Tots i totes som futur i progrés

gener de 2019 Escola El Diví Mestre - ZER Terra Alta Nord
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en problemes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

L'ambient científico-tècnic s'implementa des de P-3 fins a 6è. Tenim tres comunitats: PETITS (p-3), MITJANS (1r-3r) i GRANS (4t-6è). Mitjançant la metodologia STEAM, els xiquets i les xiquetes fan una immersió en el món científic a través de la tecnologia. A partir de problemes i necessitats de l'escola o del poble, realitzen les seves propostes a través de les seves idees, la seva creativitat i les seves estratègies per treballar en equip.

Objectius

  • - Valorar la importància de la creativitat, l'ordre i la lògica en el món de la programació així com la seva aplicació en casos reals per poder aportar progressos a la societat.
  • - Incrementar les estratègies de treball individual i col·lectiu en l'ús dels recursos digitals.
  • Apropar a tot l'alumnat per igual al món de la ciència i la tecnologia, fomentant la igualtat de gènere en aquests àmbits.
  • - Aplicar estratègies referents a la seguretat i identitat digita
  • - Conscienciar-se de la presència de la programació i la robòtica en el dia a dia de les persones.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. PETITS: disseny de robots amb plastilina construcció a través d'enginyeria civil i aeroespacial amb KAPLA, lego, material reciclat, plastilina i escuradets, etc. Robot Doc (Clementoni) jugant amb els circuits dissenyats pel grup de grans, Camelot Jr, Three Little Pigs (Smart Games), disseny minimons (món dels dinosaures, ecosistema aquàtic, desert, selva i sabana).
  2. MITJANS: familiarització amb el processador de textos, dibuixos amb el Paint de Kandinsky, disseny d'un invent basant-se en una necessitat real
  3. GRANS: Programació i robòtica: vídeo i activitat dones inventores i participació Scratch Challenge. Construcció i programació amb Lego Wedo, disseny de circuits Robot Doc per als petits i mitjans per aprendre/recordar paraules i expressions en anglès. Creativitat sense límits amb el recurs MAKEY MAKEY. Aplicacions creatives: taller de fotografia del patrimoni de la Fatarella i tractament de les fotos mitjançant "Befunky". Disseny d'una app que ajudi a solucionar un problema o una necessitat real de l'escola o del poble (empatitzar, definir, idear i prototipar). Eines de comunicació i entorns col·laboratius: Disseny d'una pàgina web amb Google Sites: el nostre poble, el nostre entorn. Organitzem un viatge de fi de curs fictici mitjançant presentacions de Google. Organització de recursos web amb Symbaloo. Disseny d'un padlet sobre dones que han deixat empremta al llarg de la història (basat amb la lectura del llibre Contes de bona nit per a nenes rebels).

Autor

Tecnologies Emprades

Android,Chrome

Paraules Clau

robòtica
programació
disseny
designthinking
STEAM
ciència

Observacions

Aquest espai s'implementa en una ZER. Durant 4 tardes a la setmana es treballa per ambients. Cada aula es transforma en un ambient diferent (científico-tècnic, lingüístic, artístic i matemàtic) i hi ha un mestre per ambient. El nombre d'alumnes varia segons el grup, hi ha entre 10 i 17 alumnes per grup.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari