Edu_Hack

Propostes educatives

Proposta creada per participants de l'equip numero 5 durant la sessió Edu_Hack 2016

Terrícoles al poder: sentim, per tant, existim!


0 Comentaris
Àrees / Matèries
Diverses matèries
Nivell(s) educatiu(s)
Educació primària
Metodologia(s)
Gamificació
Reptes
Equips de treball

Descripció general

Treballem les emocions a partir dels cinc sentits tot relacionant-ho amb valors com el respecte, l'empatia, la cooperació... En Ruddy és un ÉSSER EXTRATERRESTRE que acaba d'arribar a la terra i no entén els diferents comportaments dels terrícoles. Necessita que l'alumnat li expliqui per poder-se sentir a gust. Per això, es dividirà el grup-classe en 5 grups i cada grup serà l'expert d'un sentit. La missió de cada grup és aconseguir que l'extraterrestre se senti bé i pugui estar a la nostra classe ben feliç. La presentació i el feedback de l'extraterrestre es portaran a terme mitjançant un avatar (VOKI).

Objectius d'aprenentatge

  • Cohesionar amb el grup
  • Cooperar
  • Liderar
  • Incloure als companys

Seqüenciació

  1. Presentació del nostre amic extraterrestre.
  2. Situar cada grup amb un sentit (5 grups per 5 sentits)
  3. Treballem per espais: - Enllaçar codis QR amb cançons. - Valorar quina emoció em desperta cada cançó. - Triar la millor emoció. - Crear un núvol d'emocions, WORDLE. - A partir d'un objecte descriure emocions. - Valorar amb LENSOO CREATE l'aplicació del company. - Comprovar perquè hem posat asquesta paraula. - Fer un dibuix amb peces de tangram, dos dels quatre membres tenen els ulls tapats. - Aconseguir fer el dibuix determinat. Foto del resultat i amb el THINKLING explicar com s'han sentit. - Crear un còmic en anglès per explicar situacions on l'olfacte és important. Amb l'aplicació COMIC STRIP CREATOR. - Cada grup en el seu tauler digital inclouen post its classificant imatges del seu menjar preferit.
  4. Expliquem a l'extraterrestre les conclusions a les que hem arribat. Si l'extraterrestre ho entén bé els donarà un codi QR on hi apareixeran les indicacions per arribar a un lloc de la classe on estaran amagades unes orelles d'extraterrestre, uns ulls d'extraterrestre, uns tentacles d'extraterrestre... Si tots els grups aconsegueixen explicar-li bé i guanyen el codi QR, cercaran per l'aula les peces mitjançant les indicacions del codi i totes les peces juntes formaran un extraterrestre ben content. Fet que simbolitzarà que han aconseguit l'objectiu comú: INTEGRAR L'EXTRATERRESTRE A L'AULA.

Innovació

La forma clàssica de treballar els sentits sempre ha estat mitjançant recursos físics: menjant alguna cosa, olorant-ne d'altres... amb aquesta activitat anem molt més enllà. L'alumnat no només aprendrà que els sentits van directament relacionats amb les emocions, sinó que utilitzarà la tecnologia com a eix vertebrador de l'activitat, necessitant codis QR per poder escoltar i sentir emocions, i eines 2.0 per arribar a certes conclusions necessàries per a l'objectiu final: integrar l'extraterrestre al grup-classe.

Avaluació

Rúbrica amb tots els reptes a assolir: - Treball en equip - Exposició oral - Foment de la inclusió - Respecte entre iguals

Gestió de l'alula

Treball per ambients (col·laboració amb les famílies). Un adult per ambient que farà de guia.

Participants

Oriol Codina

Oriol Codina

Escola Torre de la Miranda
Oriol Codina Prior

Oriol Codina Prior

Escola Torre de la Miranda
Cinta Cugat

Cinta Cugat

ZER Terra Alta nord
Pere Pifarré

Pere Pifarré

Escola Maristes

Competències

Competència digital.
Competència comunicativa.
Competència lingüística anglesa.
Competència matemàtica.
Competència musical i treball en grup.

Tecnologia & Recursos

Apps android
Web 2.0

Observacions / extres

No disponible...

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari