Tecnologia i Mur Geològic

febrer de 2017
0 Comentaris
Matèria
Tecnologia
Temporització
Sense definir
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en el joc
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

El Cosmocaixa és una opció de sortida didàctica en molts dels nostres centres de secundària a Catalunya. La sortida va acompanyada molts cops de tallers del mateix museu, en el context de diverses matèries de tercer d'ESO. Aquest cop com centre també afegim una petita activitat: visitem el Museu Cosmocaixa i aprofitem per fer una activitat mobile-learning dissenyada per l'alumnat de Tecnologia de tercer d'ESO, en menys de 20 minuts i amb una metodologia totalment autònoma de l'alumnat. L'app proposa sis activitats per fer in-situ on a partir dels coneixements del Bloc d'Esforços i estructures mecàniques de Tecnologia de tercer d'ESO i amb la interacció amb l'entorn (Exposició permanent del Mur Geològic del CosmoCaixa). L'app està dissenyada perquè es puguin fer les activitats en qualsevol ordre, i en cas de dubtes es poden repetir. En aquesta experiència hi trobareu l'app per a dispositius ANDROID, amb un Manual de funcionament.

Objectius

  • L'ús de l'smartphone com a eina motivadora per a l'aprenentatge.
  • Autonomia de la visita de l'alumnat dins de la secció del Mur Geològic del Cosmocaixa mentre apliquen els seus coneixements de tecnologia adquirits a classe.
  • Avaluar els coneixements del bloc d'estructures i esforços mecànics en un entorn empíric i amb una experiència vivencial i motivadora per a l'alumnat.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. L'app s'ha de baixar de Play Store i instal·lar-la a dispositius Android. Segurament no tot l'alumnat té dispositius Android, es pot fer per parelles.
  2. Sortida a Cosmocaixa. Ideal per fer una sortida interDepartamental, a part d'alguns del tallers que ens ofereix CosmoCaixa des del nostre Departament de Tecnologia oferim aquesta activitat avaluable mobile-learning.
  3. Un cop al CosmoCaixa s'ubica l'alumnat a la secció del Mur Geològic es deixa 30 minuts perquè facin l'activitat.
  4. Els resultats es poden rebre al mail del professorat i avaluar-los, i comentar-los posteriorment a l'aula.

Observacions

Aquesta app ha estat dissenyada per a una de les assignatures del Màster de Professorat de Secundària dins de l'especialitat de Tecnologia com a una activitat mobile-learning. Teniu un fitxer pdf, Manual de funcionament, on s'explica concretament com funciona l'aplicació (és molt intuitiva, però en cas de dubtes teniu aquest Manual de funcionament). També hi trobareu les respostes de les activitats proposades a l'app.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari