Taller d'Stop Motion Cooperatiu, creació i publicació.

novembre de 2017 Escola Santiago Rusiñol
0 Comentaris Experiència participant MLA 2018
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge basat en el joc
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Utilitzant els iPads, els alumnes de 4t, 5è i 6è, aprenen a fer servir una app de Stop Motion, i cooperativament (grups de 3-4 alumnes de diferents nivells) creen petites històries curtes (20-30 segons) utilitzant diferents materials. Utilitzem les tecnologies i treballem la cooperació, la imaginació i sobretot la creativitat. Després, els alumnes de 6è publiquen els diferents vídeos al web de l'escola, editant-los i publicant-los, primer, al canal de YouTube de l'escola.

Objectius

 • Treball cooperatiu
 • Creativitat i imaginació
 • Ús de tauletes i apps mòbils
 • Aprenentage de llenguatge visual propi
 • Edició i publicació de vídeos al web

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. La temporalització de l'activitat és de 5 sessions. Les 4 primeres són d'1h i mitja aproximadament, en grups de 15 alumnes de 4t, 5è i 6è de primària. L'espai pot ser qualsevol, i l'avantatge és que tot i utilitzar tauletes no cal disposar de connexió wifi, però, cal utilitzar sempre la mateixa tauleta, ja que desem els diferents projectes en aquestes. La 5a sessió dura 1h aproximadament i en aquesta cal disposar de connexió a internet per editar i publicar els diferents vídeos.
 2. La 1a sessió la dediquem a explicar què és l'Stop Motion, i visualitzem diferents curts, la majoria professionals, mitjançant YouTube. Els curts són de temàtica diferent (anuncis, pel·lícules, guanyadors de premis.) però sobretot fets amb diferents materials (plastilina, material d'oficina, aliments, ninots, peces de construcció, ...). Després tenim un primer contacte amb l'app Stop Motion Studio. Els alumnes aprenen a crear un projecte, a enquadrar les imatges, a copiar i enganxar, a canviar la velocitat dels frames, i a desar el projecte.
 3. A la 2a sessió, els alumnes es reuneixen en grups de màxim 4 alumnes, i prenen consciència de que volen fer. Cal pensar amb quins materials treballaran, i què necessiten per fer els diferents decorats i escenaris. Fan un storyboard que els ajuda amb el procés creatiu de la història. Decideixen què i qui porta els diferents materials per començar a realitzar el vídeo en la següent sessió.
 4. A la 3a sessió, comencen a fer els decorats, els escenaris amb els materials que han portat, Es reparteixen el treball, Un/a ha de ser qui fa les fotos amb l'iPad, ja que com que no (...) trípode, hem d'intentar moure el mínim l'iPad. Els altres mouran cadascú un element diferent.
 5. A la 4a sessió, acabarem de perfilar els projectes, afegint els títols, els crèdits, i corregint possibles errades (imatges desenfocades, imatges on apareixen dits a l'objectiu.). Finalment desarem els projectes al Drive de l'escola.
 6. A la 5a i última sessió, els alumnes de 6è de primària, editaran i publicaran els diferents vídeos des del canal de YouTube de l'escola. Afegim música i les descripcions del vídeo. Finalment, pengem tot el material al web de l'escola, fixat a la portada.

Autor

Marc Gudel Tellez

Marc Gudel Tellez

Escola Timbaler del Bruc

Tecnologies Emprades

iOS,Android

Paraules Clau

stop motion
iPad

Observacions

Al principi, quan se'ls hi proposa i explica què és la tècnica de l'Stop Motion, la gran majoria pensa que faran produccions de Hollywood, però a mesura que avancem s'adonen que la tasca és més complicada i que les produccions són més terrenals. És un error, a l'hora de fer les visualitzacions dels curtmetratges, mostrar els treballs d'altres companys perquè a falta d'imaginació i creativitat, plagien els treballs d'altres. La visualització dels seus treballs i la dels companys, cal fer-la al final.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari