Storytelling i Robòtica a Educació Infantil

novembre de 2018 Escola Màrius Torres
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en el joc
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Els alumnes de P4 i P5 s'inicien a la robòtica i a la programació amb els Bee-Bots a l'àrea de llengua anglesa. En primer lloc, treballen amb el simulador de Bee-Bot a la pissarra digital aspectes com la lateralitat, l'orientació espacial, el llenguatge direccional o la recta numèrica en anglès. A continuació, treballen el conte The Gingerbread Man amb temàtiques com els animals, colours, food, countryside, the family i diferents accions. D'una manera lúdica, els infants han de programar i donar-li instruccions a les abelles segons les diferents escenes del conte que s'ha treballat prèviament.

Objectius

  • Observar i experimentar amb els Bee-Bots amb curiositat i interès per identificar-ne les diferents seqüències, vocabulari i accions del conte The Gingerbread Man.
  • Adquirir conceptes d'orientació espacial i la lateralitat.
  • Verbalitzar les observacions dels processos i resultats
  • Prendre decisions (assaig-error)

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Activitats pre, during i post reading The Gingerbread Man (vegeu Lesson Planning)
  2. Iniciació a la robòtica amb el simulador de Bee-Bots a la pissarra digital. Els alumnes treballen en diferents escenaris els moviments i les accions de les abelles
  3. Una vegada que els alumnes s'ha familiaritzat amb el funcionament de les abelles, treballen vocabulari amb unes plantilles on els alumnes han de dibuixar les seqüències d'ordres.
  4. Els alumnes fan servir els Bee-Bots amb una catifa i totes les seqüències del conte de manera desordenada. De manera oral, els alumnes han de comentar la casella on el Bee-Bot es para. D'aquesta manera repassem vocabulari, accions i tota la història.

Autor

Miguel Angel García Martín

Miguel Angel García Martín

Escola Màrius Torres

Tecnologies Emprades

Bee-Bot

Paraules Clau

robòtica
Storytelling
Beebot

Observacions

A Educació Infantil i al primer cicle de primària el conte (Storytelling) és una manera lúdica de mantenir l'atenció i l'interès dels alumnes cap a la llengua anglesa. Si a més, li afegim un altre element com poden ser els Bee-Bots i la gamificació, la motivació cap a l'aprenentatge està totalment assegurada.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari