#STOPPLASTICPOLLUTION

maig de 2018 Institut Torre del Palau
0 Comentaris
Temporització
6-10 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en problemes
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Col.laborar per crear vídeos amb els mòbils per conscienciar la gent del problema de la contaminació dels plàstics als oceans i oferir-ne solucions i alternatives. El projecte #STOPPLASTICPOLLUTION està alineat amb l'objectiu de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides VIDA SUBMARINA. Fent servir l'esperit crític, els adolescents faran aquest procés en el projecte: LEARN THE FACTS: coneguem les dades navegant per la xarxa i consultant organismes oficials i ONGs. RAISE AWARENESS: creem consciència col.lectiva del mal ús dels plàstics i de les conseqüencies devastadores pels oceans i la vida submarina. TAKE ACTION: actuem per compartir l'urgència del problema creant vídeos i compartint missatges a les xarxes socials.

Objectius

 • Col.laborar per crear vídeos denunciant la contaminació dels plàstics.
 • Fer servir els pensament crític per trobar solucions i alternatives als plàstics.
 • Fer servir els mòbils i les xarxes socials per difondre els vídeos i les solucions.
 • Entendre que la conscienciació i la col.laboració són claus per millorar el nostre entorn.
 • Conscienciar sobre l'ús d'imatges sense drets d'autor per fer-les servir als vídeos.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Introduir el projecte amb una foto colpidora guanyadora del Premi Wildlife Photographer of the Year. Recollir per escrit les descripcions i les reaccions a la foto.
 2. Mirar el tràiler del documental A PLASTIC OCEAN i fer un qüestionari de comprensió.
 3. Fer piulades a Twitter i notícies a Instagram alertant de la gravetat del problema de la contaminació dels plàstics als oceans. Inserir l'etiqueta #STOPPLASTICPOLLUTION
 4. En grups, recercar dades oficials de http://plasticoceans.uk amb la classe sobre el problema del plàstics als oceans.
 5. Fer una exposició oral davant la classe amb les dades colpidores que s'han descobert.
 6. Mirar vídeos de Youtube per aprendre alternatives sostenibles als usos dels plàstics i decidir quines són les més adaptables a la nostre realitat.
 7. Extreure conclusions sobre l'impacte de les bosses de plàstic i les palletes de plàstic en el mediambient un cop es mira l'experiència d'una jove australiana sobre això.
 8. En grups, crear una narració digital amb els mòbils fent servir l'app Adobe Spark o un altre editor de vídeo. Escriure un guió, fer entrevistes i pensar en possibles solucions al problema dels plàstics.
 9. Compartir a Instagram, Twitter i Facebook els vídeos i les dades de la recerca amb el hashtag #STOPPLASTICPOLLUTION

Autor

ABEL GALVEZ

ABEL GALVEZ

Institut Torre del Palau

Paraules Clau

vídeo
plàstics
contaminació
sostenibilitat
xarxes socials
oceans
col.laboració
conscienciació
mòbils

Observacions

Els vídeos resultants de l'experiència es poden visualitzar en el meu blog i en les meves xarxes socials. Aqui en teniu uns exemples: https://abelsenglishpage.blogspot.com/2019/02/stopplasticpollution-naiara-enrique.html https://abelsenglishpage.blogspot.com/2019/02/more-stopplasticpollutionvideos.html https://abelsenglishpage.blogspot.com/2019/02/stopplasticpollution.html https://abelsenglishpage.blogspot.com/2019/02/do-you-want-to-stop-using-plastic-and.html https://abelsenglishpage.blogspot.com/2019/02/plastics-are-destroying-our-planet.html https://abelsenglishpage.blogspot.com/2019/02/stop-plastic-pollution.html https://www.facebook.com/abel.galvezelt Twitter i Instagram @abelgalvezelt

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari