Stolpersteine

juny de 2018 Institut Agustí Serra i Fontanet
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
Projecte
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge basat en el joc
Aprenentatge Servei
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Stolpersteine és una proposta didàctica consistent el georeferenciar i documentar les llambordes situades davant de la darrera residència coneguda dels exiliats i deportats als camps d’extermini nazi. Per fer-ho, emprarem l’aplicació Mobile History Map, que ens permetrà la georeferenciació i la documentació, gràcies a les aportacions fetes. Aquestes aportacions seran de tot tipus: escrites, fotogràfiques, videogràfiques i sonores. Col·laborarem estretament amb els museus, arxius, i descendents dels deportats. Treballarem les fonts històriques, tant les fonts primàries com les secundàries. En quant a les fonts primàries, serà important la col·laboració amb els professors de llengua, ja que realitzarem entrevistes. També serà important la vessant audiovisual ja que també les gravarem. Serà per tant un treball interdisciplinari on la tecnologia tindrà un paper fonamental. El treball serà cooperatiu i en grup. No menys important serà el treball de valors. És un treball de Memòria. No oblidem el nostre passat i intentem fer un futur millor.

Objectius

  • Identificar i situar en l’espai i el temps, certs esdeveniments històrics.
  • Emprar de manera adient les fonts directes de la Història (fonts orals i documents escrits i gràfic) per construir coneixement.
  • Elaborar i realitzar de manera efectiva una entrevista.
  • Prendre consciència de la igualtat de drets i deures de les persones.
  • Utilitzar de manera creativa les TIC i TAC per crear coneixement i Treballar de manera col·laborativa amb un objectiu comú.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Contextualització del tema (Guerra Civil i Holocaust)
  2. Georeferenciació (llambordes "Stolpersteine")
  3. Aportació d'informació als punts georerefenciats (exiliats, deportats i assassinats en camps nazis: - Biografies (informació obtinguda als Museus i Arxius locals) - Testimonis orals (entrevistes a descendents dels deportats) - Imatges - Itineraris dels deportats (programa StoryMap JS) - Línia del temps dels deportats ( programa TimeLine JS)
  4. Creació d'un Web (per recollir informació)
  5. Difusió del projecte (presentar-se a un concurs)

Observacions

Guanyadors mSchools Student Awards 2018

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari