Reporteres a l'aula

gener de 2019 Escola Josep Barceló i Matas
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge Servei
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Iniciar l'alumnat a l’enregistrament digital i al posterior tractament d’aquest a través de la utilització d’aplicacions senzilles d’edició d’imatge fixa, so i imatge en moviment. L’objectiu de l’alumnat és produir documents digitals de les experiències d’aula i d’escola.

Objectius

  • Implicar l'alumnat a la promoció de les activitats educatives realitzades al seu centre.
  • Conèixer, tractar i respectar els drets d'imatge i so de les persones.
  • Iniciar-se al món de la fotografia i l'enregistrament digital tot utilitzant un dispositiu mòbil.
  • Utilitzar aplicacions bàsiques d’edició d’imatge fixa, so i imatge en moviment per a produccions de documents digitals.
  • Col•laborar al web del centre i a les xarxes socials, així com en la gestió de contingut dels panells informatius de l'escola tot elaborant material audiovisual.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Fer una ullada plegats al web i a les xarxes socials del centre. Transmetre a l’alumnat que es vol afegir nou contingut on s’hi falleixin les experiències a l’aula i de l’escola. S’ofereix la possibilitat que l’alumnat pugui generar aquest material audiovisual tot utilitzant les tauletes. Fer un debat sobre la necessitat de demanar permís per a ser enregistrat. Presentar el Model d'autorització: “Autorització relativa als alumnes menors de 14 anys: ús d’imatges, publicació de dades de caràcter personal i de material que elaboren.”
  2. Localitzar amb tot el grup la càmera frontal i del darrere de la tauleta. Analitzar els pros i contres d’utilitzar una o l’altre. Fer un breu repàs dels controls bàsics de la Tauleta. Presentar l’aplicació “Càmera” i “Galeria” i fer un cas pràctic de captura de fotografia i d’enregistrament de foto. Exposar les fotografies i enregistraments als companys i presentar conceptes com l’enfocament, els plans bàsics i la conveniència de capturar imatges amb vertical o horitzontal. Presentar diverses aplicacions que ens permeten la captura i l'enregistrament digital des d’un dispositiu mòbil. Presentar Videoshow i afavorir un primer contacte.
  3. Presentació del trípode. Fer un cas pràctic guiat utilitzant el projector o pissarra interactiva. L’objectiu de l’alumnat serà fer un vídeo de menys d’un minut dels equipaments informàtics i tecnològics de l’aula d’informàtica.
  4. Per grups, generar un vídeo que inclogui fotografies i vídeos d’una temàtica consensuada amb els companys del propi grup. Al final de la sessió exposarem els vídeos a tot el grup classe.
  5. Al llarg del curs, comptar amb el grup de sisè per a enregistrar i capturar moments d’interès general a l’aula i a l’escola.

Observacions

No disponible...

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari