Reconeixement de les plantes de l'entorn

maig de 2018 Escola Rocabruna
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Es tracta de sortir a l'entorn immediat del poble per reconèixer les principals espècies de plantes que predominen al nostre paisatge.

Objectius

  • Reconeixer les principals plantes i espècies vegetals de l'entorn.
  • Aprendre l'ús de la càmera fotogràfica a petites distàncies.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. En primer lloc l'activitat s'emmarca en el tema de medi natural de la reproducció dels éssers vius, més concretament en les plantes. En aquesta unitat ens trobavem coneixent les diferents formes de reproducció que tenen les plantes, vam observar que érem uns grans desconeixedors de les plantes del nostre entorn i vam proposar-nos sortir al medi per conèixer-les.
  2. La sortida al medi es va desenvolupar durant tota una jornada escolar, durant els mesos de primavera (maig-juny), aprofitant el bon temps i l'època de floració de la majoria d'espècies del bosc mediterrani. En aquesta sortida, per parelles, vàrem aprendre a fer fotografies d'aprop amb les tauletes, ens anàvem aturant cada cop que identificàvem una espècie vegetal nova, revisant que les fotos que havíem fet estiguessin enfocades i fossin vàlides (que no estiguessin massa lluny, que no estiguessin mal enquadrades...)
  3. En una tercera sessió, ja a l'aula, aprofitant la connexió a internet vam entrar a l'aplicació Plant Net, on anàvem consultant les fotos que havíem fet a quina espècie corresponien. Quan sabíem de quina planta es tractava ho vam intentar comparar amb els llibres de què disposem sobre el tema. Vam canviar el nom de la fotografia (img001) pel nom de la planta que corresponia (farigola).
  4. Vam crear, per parelles, una presentació amb les diferents plantes que vam identificar, cercant, per internet i en llibres, les seves propietats i curiositats més interessants. També vam investigar el tipus de reproducció.

Observacions

No disponible...


1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari