Projecte Mobile Learning sobre la biografia del Poeta Màrius Torres

novembre de 2017 Escola Màrius Torres
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Projecte adreçat a alumnes de Cicle Superior que té com a objectiu la selecció i presentació d'informació i fotografies relacionades amb la vida i obres del poeta que dóna nom a la nostra escola, Màrius Torres. Una vegada fet el treball de recerca i de presentació de la tasca, els alumnes escanegen els documents i fotografies amb la tauleta amb l'app OfficeLens. A continuació, realitzen un collage amb PcisART per decorar les portes d'entrada de l'escola i finalment una presentació amb Evernote que té un Codi QR associat (QR Droid Code Scanner). Els alumnes també treballen amb el bloc de l'escola inserint gadgets i hipervincles.

Objectius

  • Iniciar a l'alumnat en l'ús educatiu de les tauletes.
  • Familiaritzar a l'alumnat amb apps d'edició de fotografies (OfficeLens).
  • Iniciar a l'alumnat en el disseny d’un collage (PicsArt).
  • Crear i dissenyar notes i hipervincles (Evernote).
  • Crear i indexar Codis QR (QR Droid Code Scanner).

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Tasca 1) Els alumnes hauran de realitzar un collage de fotos (OfficeLens) i crearan un pòster A3 que es penjarà en les diferents portes d'entrada de la nostra escola. Una vegada realitzat el collage, també inclouran un gadget en la web del centre i en els diferents blocs d'aula.
  2. Tasca 2) Amb les fotografies escanejades en la tasca 1, es farà una presentació en una nota amb Evernote. A continuació es crearà un Codi QR (QR Droid Scanner) que indexarà a la presentació d'Evernote. Aquest codi QR també es penjarà a les portes d'entrada del centre i s'inserirà en la web i blocs dels diferents cicles.

Observacions

S'han fet servir dues tauletes Android i l'aula d'ordinadors. S'han aprofitat els murals i les presentacions que decoren el hall d'entrada de l'escola per digitalitzar el material i publicar-ho a les pàgines web del centre. Primera experiència d'aquest alumnat amb les tauletes des d'un punt de vista educatiu (productors i no consumidors) S'ha treballat principalment des de l'àrea d'Educació Artística Visual i Plàstica (CLIL) que fem desdoblament i un grup més reduït.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari