Problemes cooperatius

octubre de 2016 Escola Marta Mata
0 Comentaris
Matèria
Matemàtiques
Temporització
Sense definir
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Primer hem fet cinc grups en cada un d’aquest hi ha un coordinador i un ajudant de coordinador (de moment són els rols que s’han introduït). Entre els membres del grup elaboren un problema que tant pot ser de sumes o de restes. Després el coordinador surt i exposa el problema que el seu grup a fet. ( cinc sessions ). La segona fase és fer el mateix però ho passem a paper. Cada grup fa el plantejament d’un problema i després fan un intercanvi amb un altre grup que ho resol. ( quatre sessions). La fase en la que actualment estem és en l’ús de les tauletes com a eina de treball. Fem servir el DRIVE com a eina col·laborativa, compartim el document i treballem conjuntament. Cada grup té la seva carpeta on tenen el documents dels problemes i tenen assignat una altra carpeta que pertanya a un altre grup per poder resoldre el problema que els plantegen. Aquesta última part consisteix en convertir els problemes que han fet en codis QR que al final del trimestre se’ls portaran cap a casa , mentrestant haurà un exemplar a la classe per poder practicar.

Objectius

  • Experimentar amb els dispositius mòbils.
  • Fer un ús responsable de les tauletes.
  • Aprendre cooperativament.
  • Autogestionar l’aprenentatge.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Primer hem fet cinc grups. Entre els membres del grup elaboren un problema que tant pot ser de sumes o de restes. Després el coordinador surt i exposa el problema que el seu grup a fet. ( cinc sessions ).
  2. La segona fase és fer el mateix però ho passem a paper. Cada grup fa el plantejament d’un problema i després fan un intercanvi amb un altre grup que ho resol.( quatre sessions).
  3. Tercera fase La fase és en l’ús de les tauletes com a eina de treball. Fem servir el DRIVE com a eina col·laborativa, compartim el document i treballem conjuntament. Cada grup té la seva carpeta on tenen el documents dels problemes i tenen assignat una altra carpeta que pertanya a un altre grup per poder resoldre el problema que els plantegen.
  4. Quarta part consisteix en convertir els problemes que han fet en codis QR que al final del trimestre se’ls portaran cap a casa , mentrestant haurà un exemplar a la classe per poder practicar.

Autor

Maite Lopez

Maite Lopez

Escola Marta Mata

Tecnologies Emprades

Android

Paraules Clau

Treball cooperatiu

Observacions

Una nove forma de treballar els problemes amb una nova eina que dona pas a noves estratègies per a ensenyar i engrescar als alumnes

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari