Pop art!!!

octubre de 2015 Departament d'Ensenyament
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Arrel de treballar diferents tècniques i corrents artístics, ens varem centrar en el treball del pop art i en un dels seus màxims referents: Andy Warhol. Així doncs amb l'ajuda dels dispositius mòbils varem crear unes composicions ben singulars!!

Objectius

 • Introduir una corrent artística: el pop art.
 • Conèixer un dels principals referents del pop art: Andy Warhol. Biografia i obra.
 • Introduir-nos en el maneig de diferents funcions dels dispositius mòbils: capturar imatges, tractar-les, desar-les, compartir-les,...
 • Aprofundir amb l'app PIXLR pel retoc de les seves pròpies imatges.
 • Conèixer altres funcionalitats de l'app PIXLR com la de fer un collage o composició amb les imatges retocades.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. A l'aula varem iniciar el treball del pop art i d'Andy Warhol. Varem buscar informació als ordinadors, llibres, tablet, ... i la varem tractar i posar en comú.
 2. Un cop vista la seva obra artística, varem entrar en la tècnica del pop art i varem decidir fer nosaltres un collage amb les nostres imatges pròpies -pla curt del rostre-.
 3. Ens vam endinsar en les principals tècniques i usos -publicitat, fotografia, cinema, art ...- del tractament d'imatges, a nivell tècnic amb la interfície online del PIXLR
 4. Vam conèixer les principals funcions d'un dispositiu mòbil com: capturar imatges, desar-les al rodet, configurar les apps, importar, compartir, fer carpetes,... .
 5. Varem conèixer l'app PIXLR i les seves principals funcionalitats de retoc d'imatge. Ens varem fer per parelles fotografies del rostre -pla curt- i les varem desar a la galeria.
 6. Vam escollir una de les imatges del nostre rostre i la varem obrir amb l'app. Varem retocar-la fins a 4 ó més vegades amb petites variacions entre unes i altres (color, textura, saturació, filtres,...).
 7. Vam desar les imatges retocades al rodet i finalment amb la funció collage de la mateixa app PIXLR varem fer una composició de 4 versions del propi rostre, aconseguint un efecte pop art.
 8. Varem enviar l'arxiu del collage resultant, previ a desar-lo a la galeria, amb l'app WETRANSFER al correu que es va concretar.
 9. Finalment varem poder penjar al bloc d'aula els arxius resultants.

Tecnologies Emprades

Android,iOS

Paraules Clau

Retoc d´imatge
pop art
andy warhol
fotografia
composició
collage
visual i plàstica
Primària

Observacions

No disponible...

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari