PESSEBRE I3D

novembre de 2018 FEDAC - Sant Narcís
0 Comentaris Experiència participant MLA 2018
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge basat en problemes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Amb els alumnes de 4t-5è-6è de primària hem dissenyat amb TINKERCAD i imprès amb una impressora 3D un pessebre per l'escola.

Objectius

  • Utilitzar d'entorn G Suite i Tinkercad amb l'objectiu de dissenyar una figura 3D
  • Valorar la creació pròpia respecte als paràmetres marcats.
  • Acceptar i implementar millores als dissenys creats.
  • Desenvolupar amb creativitat les figures requerides.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. INTRODUCCIÓ. Fem un Google Classroom per desenvolupar el projecte. Les primeres tasques serveixen per aprendre a lliurar treballs i la mecànica del projecte. A les primeres sessions han de veure vídeos proposats sobre la impressió 3D. Finalitzem la sessió fent valoració d'aprenentatge amb Plickers.
  2. INTRODUCCIÓ A TINKERCAD. Durant aquesta fase els alumnes han d'anar realitzant tasques d'aprenentatge sobre l'eina principal, que és el Tinkercad.
  3. PROPORCIONALITAT. En aquesta fase, agafem ninots de PLAYMOBIL que ens serviran com a referència per fer les figures a mida proporcionada. Els alumnes han d'emplenar un full de càlcul amb les diferents mides de les figures.
  4. DISSENY I IMPRESSIÓ. Els alumnes escullen les figures que volen dissenyar a partir de diferents propostes trobades a la xarxa. Amb les imatges trobades i les mides de la full de càlcul dissenyen les diferents figures del pessebre. Primer treballem sobre els personatges, després sobre els animals. A mesura que anem creant les diferents figures les anem imprimint. Per poder imprimir passem els documents de TINKERCAD amb format .stl a format .gcode mitjançant el programari CURA. https://ultimaker.com/en/products/ultimaker-cura-software
  5. PINTAR I MUNTAR Els alumnes pinten les diferents figures. Els alumnes de 6è generem material audiovisual del procés de creació. Per la darrera setmana de classes vam poder muntar el Pessebre al rebedor del centre.

Observacions

No disponible...

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari