Our Heritage: Pau Casals Square

novembre de 2015 Escola El Sitjar
0 Comentaris
Temporització
6-10 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

A l’escola s’ha endegat el projecte del patrimoni del poble. Cada curs és l’encarregat de treballar sobre un edifici, plaça, tradició… I ho fem incloent- hi el màxim nombre d’àrees possible, ja que es tracta d’un projecte interdisciplinar. L’objectiu final és, amb la col.laboració de l’Ajuntament, penjar uns codis QR a les parts del poble estudiades pels alumnes on la gent hi pugui trobar la informació seleccionada i explicada per ells. Aquesta activitat en qüestió l’han realitzat els i les alumnes de 4t de primària i ho han fet a l’àrea de llengua anglesa. Hem pensat que el que ens interessa és potenciar l'expressió oral. D’aquesta manera els alumnes poden explicar el que han après a partir de la cerca i selecció d’informació. Un cop tenim decidit que l’objecte a estudiar és la Plaça Pau Casals, ens plantegem com ho durem a terme. Decidim anar a la plaça a fer fotografies, visitar l’arxiu de l’Ajuntament per obtenir informació, preparem una entrevista… Un cop hem seleccionat la informació més rellevant, la distribuïm entre els alumnes. Amb la dotació de tauletes de l’escola comencem a treballar en la presentació de la informació. Ho farem d’una forma molt gràfica, de tal manera que es pugui anar visualitzant les fotografies que han realitzat amb l’explicació que van fent. L’app que utilitzem és Movenote, és gratuïta i compatible amb el sistema operatiu Android i IOS. En el nostre cas utilitzem la d’Android. La pantalla es divideix en dos parts, en una és veu la seva cara per poder anar seguint la seva explicació i a l’altra part, s’hi veu la fotografia que ells mateixos van fer. Una vegada que ja han acabat de fer la presentació, enllaçant imatge darrera imatge, exportem el vídeo en mp4. Ara el que pretenem és editar-lo hi afegir-hi els subtítols del que van dient. L’objectiu prioritari és que les persones que descobreixin el codi QR entenguin el que els alumnes estan explicant i, s’hi poden fer per oral i per escrit, molt millor. Per tant, amb la app PowerDirector Video Editor App, per a sistemes operatius Android, els alumnes afegeixen els subtítols.

Objectius

 • Potenciar l'expressió oral en llengua anglesa.
 • Conèixer a fons part del patrimoni del poble.
 • Fomentar el sentiment de pertinença.
 • Destacar l'ús dels dispositius mòbils com a recurs educatiu.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Els alumnes escolleixen quina part del poble volen treballar. Es fa un debat on s'exposen els motius pel que es fa aquella elecció.
 2. Un cop elegit, anem a veure l'indret i hi fem fotografies. També es visiten els locals dels edificis del voltant per obtenir més informació.
 3. Cerquem informació a llibres, internet i parlem amb un historiador del poble.
 4. Fem selecció de la informació més rellevant i la repartim amb els alumnes, per tal que tinguin una part a exposar.
 5. Associem una imatge a cada part de l'explicació.
 6. Ens gravem amb l'app Movenote i hi afegim les fotografies seleccionades
 7. Amb l'app PowerDirector, fem una mica d'edició de vídeo i hi afegim els subtítols.

Autor

David Gonzalez

David Gonzalez

Escola Riu Segre

Tecnologies Emprades

Android

Paraules Clau

motivació
patrimoni
llengua estrangera
Expressió oral
Edició de vídeo

Observacions

No disponible...

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari