M'expliques un conte?

desembre de 2018 Escola Ardenya
1 Comentari Experiència participant MLA 2020
Temporització
Sense definir
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Els Mestres gravaran un vídeo Explicant un conte. Els contes es deixaran al racó ben identificats (M’expliques un conte?) Cada llibre (imatge portada) estarà associat a una aura (vídeo dels Mestres explicant el conte) El nen tot utilitzant la tauleta táctil i l’app Aurasma podrá accedir al contingut associat i gaudir de la narració del conte per algú proper al seu entorn (Mestres). En una segona fase serán els nens de CM i CS qui gravaran els contes i prepararan l’activitat per als més petits. En aquest cas el vídeo és en anglès, però també s'han elaborat en català.

Objectius

  • Avaforir la competencia digital - Oferiri activitats digitals 2.0 Com a eines dinamitzadores de la biblioteca. - Potenciar l’espai digital de la biblioteca tot implicant al claustre. - Incentivar el gust per la lectura i l’accés a nens en procés de lectoescriptura

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Temporització: Tot el curs Lloc: biblioteca del centre Els/les mestres en una sessió de 45 minuts o 1 hora, segons educació primària o educació infantil, fan ús del material que es troba a la biblioteca. Els/les alumnes troben els contes a sobre d'una taula i utilitzen les tauletes tàctils i mitjançant l'app HP Reveal accedeixen al conte explicat per un mestre. En aquest cas el conte és en anglès.

Autor

Roser  Soria

Roser Soria

Escola Ardenya

Apps

Tecnologies Emprades

iOS,Android

Paraules Clau

Realitat augmentada

Observacions

Els/les alumnes que encara no han finalitzat el procés de lectoescriptura poden accedir al text del conte. Sovint els/les nens/es que van a la biblioteca utilitzen els contes però només miren les il·lustracions. Amb aquesta activitat hi poden accedir i poden visionar el conte gravat per un mestre que coneixen el que els motiva molt i els incentiva a la lectura.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Gemma Cabezas Calva
Gemma Cabezas Calva
Va comentar el 11-02-2020
0 | Et sembla útil el comentari?
0
Molt bona exepriència!

Bona idea per fomentar el gust per la lectura


per escriure el teu comentari