LES NOSTRES HISTÒRIES ES FAN REALITAT

gener de 2019 Escola Torroja i Miret
0 Comentaris Experiència participant MLA 2018
Temporització
6-10 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Resolució d'exercicis i problemes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Es tracta d'un treball dintre de l'àrea de llengua castellana per tot el cicle mitjà on es treballa amb tauletes. A partir del treball dels textos narratius i les seves parts, es fa la proposta de realitzar uns dibuixos animats amb l'aplicació Toontastic. A partir d'aquí es realitza un treball progressiu fins a aconseguir el producte final. Passant per continguts com: les parts d'un text, el diàleg, tipus d'oracions, elaboració del guió de la història a escrit a mà i ordinador, entonació i expressió oral, escenografia, personatges, gravació, etc. Toontastic és una app que et deixa crear diverses escenes i de forma molt clara deixa treballar les parts del text.

Objectius

 • Fomentar l'expressió oral i escrita de la llengua castellana.
 • Treballar les parts del text de forma lúdica i creativa.
 • Utilitzar el diàleg i el tipus d'oracions com a recursos d'expressió escrita.
 • Realitzar un guió escrit de la història escollida.
 • Expressar-se i representar de forma correcta el text treballat.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Explicació teòrica de les parts del text narratiu: inici, nus i desenllaç. Juntament amb una introducció al diàleg com a element comunicatiu entre personatges dintre d'una història. Explicació del concepte guió narratiu i resum d'una història.
 2. Explicació de l'app Toontastic. Pressa de contacte amb l'app, estructura, personatges, escenes, gravació, desar, etc. Escollir el fil conductor de la història per posteriorment fer un petit resum de la idea i desenvolupar el guió.
 3. Escriure el guió en brut de forma manual, organitzat per parts: Resum, escena 1 (inici), escena 2 (nus) escena 3 (desenllaç). En cas dels nens/es de 4t ho realitzem amb 5 escenes, sent les 3 centrals el nus.
 4. Gravació de les escenes 1, si els alumnes han escrit fins a l'escena 2 ( en cas de 3r) o gravació de les escenes 1,2,3 si han escrit fins a la 5a (4t de primària).
 5. Gravació final , tenir en compte els moviments dels personatges, explorar recursos interactius de les escenes, seguir el guió escrit, etc. No es pot expressar res que no estigui escrit anteriorment al guió.
 6. Passar el guió al Google Docs per tenir desat el guió i la pel·lícula final.

Observacions

En el nostre cas el treball s'ha realitzat per parelles, s'ha de fomentar molt el treball cooperatiu a l'hora de crear una història que agradi als dos membres. Explicar i posar exemples del producte final que volem aconseguir, ja que els hi queda més clar si veuen una producció feta. Insistir molt amb la progressió. El guió ha d'estar acabat i fet per tal de poder gravar. Realització del guió escrit per part dels dos. La gravació s'ha de fer en llocs amb poc de soroll.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari