Leonardo da Vinci 500

setembre de 2019 Escola Dolors Martí i Badia
0 Comentaris
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge basat en el joc
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Aquest curs els alumnes de 2nB de l'escola Dolors Martí i Badia d'Igualada, hem explorat les múltiples facetes d'un dels personatges més enginyosos i creatius de la nostra història, en Leonardo da Vinci i ho hem fet coincidint amb el 500 aniversari de la seva mort. Per portar-ho a terme ens hem centrat en diferents aspectes que hem considerat els més rellevants de la seva figura: la seva vida personal, les seves creacions artístiques i els seus invents. La tecnologia en aquest projecte ha estat clau i ens ha connectat amb els altres, ha estat una finestra a l'exterior i el mitjà per treballar algunes de les propostes desenvolupades . Des de l'inici de l'experiència es va crear una pàgina web, versió mòbil des d'on els pares i tot aquell que volgués podien seguir el nostre projecte. La pàgina web ha anat creixent a mesura que el nostre projecte també creixia. Hem desenvolupat diverses experiències relacionades amb la tecnologia. Hem treballat el concepte de tecnologia des de l'antiguitat fins a l'actualitat, hem construït catapultes senzilles, hem treballat conceptes més matemàtics i científics: els fractals, la seqüència Fibonacci, hem introduït l'scratch com a llenguatge per crear senzilles animacions, hem avaluat els aprenentatges amb Plickers, hem fet una visita guiada per una petita exposició de quadres de Leonardo fent ús de la placa Makey Makey i hem deixat volar la nostra imaginació sense límits per ser petits Leonardos del nostre temps.

Objectius

 • - Integrar coneixements i habilitats de diferents àrees mitjançant un treball multidisciplinar i globalitzat.
 • - Utilitzar les noves tecnologies com a mitjà d'accés al coneixement i com a eina per crear nous aprenentatges.
 • - Fomentar la participació i la relació entre els alumnes, amb experiències on cada un ha de formar-se les seves opinions, debatre i arribar a acords amb els altres.
 • - Fomentar que els alumnes siguin més autodidactes i que desenvolupin aprenentatges mitjançant la investigació organitzada i el joc.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Visionat d'un Prezi per familiaritzar-nos amb diferents pintors de diferents èpoques.
 2. Què sabem d'en Leonardo da Vinci?a partir del que ja sabem ens plantegem noves preguntes a les quals volem donar resposta.
 3. Què volem saber? agrupar les preguntes en tres àmbits de treball: vida, obra i invents. Per grups es fa un treball de recerca i petites exposicions del treball realitzat.
 4. Treball amb scratch: Fem parlar en Leonardo! L'objectiu és iniciar-se en el llenguatge de la programació d'una manera propera a l'alumne i entretinguda.
 5. Biografia: elaboració d'una línia del temps amb els esdeveniments més importants de la seva vida amb el programa Visme.
 6. Obra: Visita guiada a una exposició amb Makey makey.
 7. Invents i micro:bit: en Leonardo va ser un gran inventor i un gran explorador de l'àmbit tecnològic. Aprofitant aquest vessant del nostre personatge fem una passejada per la història de la tecnologia treballant les millores que aquesta tecnologia ha suposat en l'evolució de la humanitat. Treball d'alguns invents d'en Leonardo que ens semblen interessants. Realització d'una activitat amb micro:bit.
 8. Algunes curiositats sobre Leonardo: estudi científic i observació de la natura . Treball sobre fractals i la seqüència Fibonacci.
 9. Disseny d'un objecte o màquina que per nosaltres és important i que doni resposta o cobreixi alguna necessitat de la nostra societat.
 10. Respondre amb plickers algunes preguntes sobre el projecte treballat.

Autors

Sònia López Martínez

Sònia López Martínez

Escola Dolors Martí i Badia
Melania Sanchez Arias

Melania Sanchez Arias

Escola Dolors Martí i Badia

Paraules Clau

Leonardo da Vinci
treball per projectes
tecnologia
art

Observacions

No disponible...

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari