La botànica de l'Hostal del Fum

setembre de 2017 Marinada
0 Comentaris Experiència participant MLA 2018
Temporització
Sense definir
Metodologia(s)
Aprenentatge Servei
Aprenentatge cooperatiu
1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Saber identificar els arbres més característics del Parc de l'Hostal del Fum de Palau-solità i Plegamans i, conjuntament amb la regidoria de medi ambient de l'Ajuntament, crear plaques informatives utilitzant codis QR (gravació d'àudio) per ampliar la informació dels aspectes més significatius de cada espècie d'arbre. Paral·lelament crear una geolocalització per publicar-la en el web de l'Ajuntament i utilitzar l'Scratch per crear jocs relacionats amb aquest projecte.

Objectius

 • Plantejar-se preguntes sobre el medi, utilitzar estratègies de cerca de dades i analitzar resultats per trobar respostes.
 • Compartir l'aprenentatge per un bé comú.
 • Reconèixer les espècies d'arbres més característiques del nostre entorn, el parc de l'Hostal del Fum.
 • Geolocalitzar mitjançant la plataforma Eduloc les diferents espècies d'arbres i les seves característiques.
 • Aplicar l'aprenentatge en el servei del poble utilitzant diferents recursos: treball de camp, recerca d'informació, codis QR, geolocalització, plaques informatives...

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Setembre. Sortida al parc de l'Hostal del Fum per fer treball de camp i fotografiar tots els arbres i les plantes.
 2. Octubre. Identificar cada arbre, crear una taula botànica per cada un i cercar les seves característiques (nom científic, família, origen, floració, reproducció, hàbitat...)
 3. Novembre. Primera reunió amb la regidoria de medi ambient del poble de Palau-solità i Plegamans per demanar permís per tal de col·locar unes plaques informatives de cada arbre al parc.
 4. Novembre. Posada en comú de les taules botàniques recollides.
 5. Novembre - Desembre. Geolocalització (Eduloc)
 6. Desembre. Segona trobada amb la regidoria de medi ambient del poble. Presentem tota la informació detallada de cada arbre amb la foto corresponent i ens accepten afegir la geolocalització que hem fet al seu web (web de l'Ajuntament).
 7. Gener. Programar amb Scratch per crear jocs d'identificació dels arbres de l'Hostal del Fum.
 8. Gener. Tercera trobada amb la regidoria de medi ambient. Acordem el disseny de les plaques on hi haurà una part de text i un codi QR amb un àudio complementant les característiques de cada arbre. A l'entrada del Parc hi haurà un codi QR amb l'enllaç de la nostra geolocalització. L'Ajuntament aprova editar un llibret informatiu amb les nostres fotos i les característiques de cada espècie.
 9. Febrer. Realització dels àudios per fer els codis QR de les plaques i la part escrita.
 10. Març. Quarta trobada amb la regidoria del medi ambient. Decidir el disseny final de les plaques. Maig. Acte inaugural de la col·locació de les plaques i de l'edició del llibre.

Autor

Apps

Tecnologies Emprades

iOS,Android

Paraules Clau

Botànica
Hostal del Fum
Arbres del nostre entorn

Observacions

No disponible...

Referències


1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari