International Booktrailers

març de 2019 Daina Isard
0 Comentaris Experiència participant MLA 2020
Etapa
Batxillerat
Temporització
6-10 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Projecte interdisciplinari de creació de Booktrailers a partir de l'anàlisi de lectures triades pels alumnes. Els alumnes participants tenen l'opció d'ampliar el projecte treballant amb alumnes del Beatrix College de Tilburg i alumnes del Lycée Paul Robert de Les Lilas.

Objectius

 • Potenciar les arts visuals
 • Fomentar la lectura entre joves
 • Estimular la creativitat
 • Potenciar les habilitats comunicatives a través de projectes internacionals

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Creació de grups i presentació dels participants de les 3 escoles. Els grups es formen amb alumnes de les tres escoles. 1a sessió a través de vídeos enregistrats o Facetime
 2. Tria del llibre. Durant aquesta sessió els diferents membres del grup proposen el llibre el qual volen fer-ne el booktrailer. Ho fan a partir de breus presentacions i sinopsi.
 3. Explicació i exemples de diferents booktrailers. Valorem què ha de tenir el nostre booktrailer per poder representar correctament el nostre llibre. Es veuen exemples d'altres cursos i es treballen els diferents guions.
 4. Realització del booktrailer i preparació de la presentació per tutoritzar els grups de França i Tilburg (3 sessions)
 5. Viatge a París amb la meitat de l'alumnat i realització del booktrailer amb els companys de París. L'altre meitat del grup treball a l'Escola en seu booktrailer. Durant el viatge l'alumnat tutoritza els booktrailers que enregistren amb els companys de França i que projectem l'últim dia de la nostra estada. A les tardes realitzem activitats amb els companys.
 6. Viatge a Tilburg amb la meitat de l'alumnat i realització del booktrailer amb els companys de Tilburg. L'altre meitat del grup treball a l'Escola en seu booktrailer.Durant el viatge l'alumnat tutoritza els booktrailers que enregistren amb els companys de Tilburg i que projectem l'últim dia de la nostra estada. A les tardes realitzem activitats amb els companys.
 7. Entrega del booktrailer i projecció

Autor

Joan Riera

Joan Riera

Daina Isard

Tecnologies Emprades

iOS

Paraules Clau

audiovisuals
internacional
Llengua anglesa
literatura
lectura

Observacions

Aquest any realitzarem la 6a edició del projecte. És un projecte realitzat durant els workshops, per tant, està fora d'horari lectiu.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari