I tu, què en saps de la tècnica Stop Motion?

octubre de 2018 Escola Barcelona
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
6-10 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en problemes
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

L'alumnat aprendrà a realitzar petites animacions utilitzant la tècnica Stop Motion. Durant les primeres sessions superaran diferents reptes per aprendre com dur a terme aquesta tècnica i finalment realitzaran el seu projecte final. Sempre es treballarà en parella o grups de 3. Amb aquesta experiència es vol mostrar que la tecnologia ens ajuda a crear propostes artístiques.

Objectius

  • Descobrir i reconèixer les característiques de la tècnica Stop Motion.
  • Dissenyar i crear una animació amb la tècnica Stop Motion.
  • Treballar en equip per a resoldre tots els reptes proposats.
  • Avaluar i coavaluar les produccions pròpies i aliènes.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. SESSIÓ 1 (60 MIN): INTRODUCCIÓ --> La mestra mostra 4 exemples de llarg/curtmetratges on s'empra aquesta tècnica (exemple: Fantastic Mr Fox). Seguidament, l'alumnat visiona un vídeo en línia sobre el "Making off" de "Fantastic Mr Fox. Després, es presenta la rúbrica d'autoavaluació de les sessions sobre Stop Motion. Finalment, es comença amb el repte 1 en el qual l'alumnat ha de crear una animació on es vegi com un objecte es mou d'una punta a l'altra de la pantalla.
  2. SESSIÓ 2 (60 MIN): LA PLASTILINA --> Repte 2: L'alumnat ha de crear una animació on es vegi que d'un ou neix un pollet.
  3. SESSIÓ 3 (60 MIN): ELS BRICKS DE LEGO --> Repte 3: L'alumnat ha de crear una animació on es vegi com es construeix i es destrueix una construcció.
  4. SESSIÓ 4 (60 MIN): PROJECTE FINAL (STORY BOARD) --> L'alumnat escriu un storyboard o guió il·lustrat per a crear la seva pròpia animació.
  5. SESSIÓ 5 (60 MIN): PROJECTE FINAL (GRAVACIÓ) --> L'alumnat grava la seva animació a partir del seu storyboard.
  6. SESSIÓ 6 (60 MIN): VISIONAT DELS PROJECTES FINALS --> L'alumnat exposa les seves animacions i es visualitzen en pantalla gran (projector, PDI). Després de cada visionat, companys d'altres grups fan una valoració oral del projecte final tenint en compte el que més els hi ha agradat i quin aspecte proposen millorar. Finalment, i de manera individual, s'autoavaluen omplint una rúbrica d'autoavaluació (presentada a la sessió 1).

Autor

Laura Sellarès Crous

Laura Sellarès Crous

Escola Barcelona

Tecnologies Emprades

iOS

Paraules Clau

STOP MOTION
Animació
Storyboard
iPad
coavaluació

Observacions

Seguidament us afegeixo: 1) L'enllaç a una carpeta GoogleDrive amb un exemple del repte 2, 3 i dos projectes finals. 2) L'enllaç al vídeo del Making off de "Fantastic Mr Fox". 3) Un document pdf amb la programació didàctica d'aquesta UD, el guió il·lustrat (Storyboard) i la graella d'autoavaluació.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari