How Can QR.Codes Help Us in The Library?

gener de 2020 Departament d'Ensenyament
0 Comentaris Experiència participant MLA 2020
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

L'alumnat de 1r ESO treballa amb Capses d'aprenentatge 2h a la setmana. Una de les Capses els planteja aquesta pregunta. Ells i elles han de decidir les propostes per poder ajudar altre alumnat o lectors amb codis QR a la biblioteca. L'alumnat, fins ara, ha decidit que pot ajudar de diferents maneres. Algunes propostes són: llegir els llibres i gravar un àudio per a què persones invidents o infants que no saben llegir, puguin sentir l'àudio sobre el llibre, ja que l'han convertit a mp3 i han creat un codi QR que enganxen al llibre. Una altra proposta és fer un resum del llibre i una opinió personal i convertir-ho a codi QR i també posar-ho al darrera del llibre, per facilitar l'elecció del llibre. Una altra idea ha estat fer un booktràiler sobre el llibre, i enganxar el codi QR al darrera del llibre. Una quarta proposta ha estat crear preguntes sobre el llibre, com si fos una comprensió lectora, i també convertit a codi QR.

Objectius

  • L'alumnat és capaç de pensar propostes i solucions a través d'una pregunta guia
  • L'alumnat sap fer un bon ús de les eines TIC
  • L''alumnat és capaç de crear codis QR per una utilitat futura
  • L'alumnat mostra interès per la lectura

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Es planteja la pregunta guia/repte. Es plantegen unes preguntes per al grup: per a què serveix un codi QR, quan es va inventar, quan es pot utilitzar, quins usos en podem fer...
  2. L'alumnat treballa en grup per pensar propostes per a la pregunta/repte. Proposen unes idees. Valoren si són viables.
  3. L'alumnat va a la biblioteca i escull els llibres amb els que vol treballar.
  4. L'alumnat fa tots els passos per crear els codis QR; depenent de les propostes utilitzarà altres apps per fer vídeos, àudios, textos, fotos...
  5. L'alumnat prepara una FIRA per repartir els codis QR creats dintre la seva aula per veure si funcionen els codis QR. La resta d'alumnes avaluen els seus codis i el seu treball.
  6. Els i les alumnes enganxen els codis als diferents llibres amb els quals han treballat. Els retornen a la biblioteca.

Observacions

L'alumnat s'ha motivat molt perquè veu que és un repte real amb el qual pot ajudar altres companys/es i altra gent que inclús pot ser que tingui alguna discapacitat.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari