Hologrames: El Petit Príncep

maig de 2017 Sant Gervasi
1 Comentari Experiència participant MLA 2018
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Classe inversa
2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Expliquem el conte del Petit Príncep amb hologrames als alumnes de 1r de Primària amb el suport visual d'hologrames dels personatges. Els alumnes de 3r d'ESO elaboren els GIFS animats, necessaris per crear els hologrames. Els alumnes de 4t d'ESO elaboren l'aplicació mòbil per la reproducció dels hologrames mitjançant la plataforma MIT App Inventor. Els alumnes de primària poden jugar amb l'App en petits grups juntament amb els alumnes creadors de l'App.

Objectius

 • Introduir elements de realitat virtual a l’aula mitjançant l’ús dels hologrames.
 • Fer col·laborar alumnes de diferents cursos en l’elaboració d’un projecte comú.
 • Fer ús de les aplicacions mòbils per aprendre de forma interactiva
 • Aprendre a programar App Mòbils amb programació per blocs mitjançant la plataforma MIT App Inventor. Fer partícips i explicar als alumnes de primària el procés de creació de l’app.
 • Veure aplicacions reals per a les apps creades.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Passarem aquest vídeo del Youtube: És el conte del Petit Príncep. El conte del Petit Príncep tracta d'un aviador que té un accident i ha d'aterrar al desert del Sàhara. Allà, mentre intenta reparar l'avió, coneix una personeta que ve d'un planeta llunyà; és el Petit Príncep. Aleshores, el Petit Príncep va revelant la seva història a l'aviador on es barregen tota una sèrie de sentiments i emocions i, finalment, fa una expedició per explorar altres asteroides a la recerca d'amics fins a arribar a la Terra. En acabar la narració els alumnes faran un dibuix amb el Doodle Buddy del que els hi hagi agradat més. Fem fotos dels dibuixos i les pengem al Drive.
 2. Abans d'arribar a la Terra visita set astres, hem creat set mons diferents relacionats amb el conte, pels quals els nostres alumnes aniran viatjant i hi trobaran diferents activitats.
 3. Paral·lelament els alumnes de 3r de l'ESO estan treballant realitzant els gifs animats amb el Programa GIMP. I també seran els encarregats de fer els cons per poder reproduir els gifs animats.
 4. Una vegada que els alumnes ja tenen les imatges gif fetes, els alumnes de 4t de l'ESO elaboren l'aplicació mòbil per la reproducció dels hologrames mitjançant la plataforma MIT App Inventor. Aquesta aplicació permet programar apps molt completes amb programació per blocs. L'App permetrà ensenyar els diferents personatge que intervenen al conte.
 5. Serà a l'explicació de la visita que fan al Primer astre on mentre s'expliqui el conte, tindrem un monitor pla a sobre la taula connectat a un dispositiu (mòbil o tauleta) que anirà projectant uns hologrames amb imatges dels personatges. Els hologrames es creen gràcies a la projecció d'una imatge, o clip en moviment, sobre un con hologràfic. Per a projectar la imatge s'utilitza la llum que crea la pantalla del telèfon mòbil.
 6. La resta d'astres s'han treballat de diferents maneres: - Cartells on hi haurà RA feta amb Aurasma - Maquetes amb plastilina - Crear una cançó - Fer dibuixos amb diferents tècniques.....

Autor

Ana Padilla

Ana Padilla

Sant Gervasi

Tecnologies Emprades

Android

Paraules Clau

contes
appinvent

Observacions

No disponible...

Referències


2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Ramon Pavia
Ramon Pavia
Va comentar el 20-02-2018
0 | Et sembla útil el comentari?
0
Construeix el teu holograma

Una bona proposta didàctica que ens permet jugar amb la màgia dels hologrames. Et sorprendrà!


per escriure el teu comentari