Gravem un anunci!

desembre de 2016 Sadako
0 Comentaris
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge cooperatiu
Classe inversa
1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

A l'aula col·laborativa de 5è de primària de l'Escola Sadako vam transformar la nostra aula en una productora de publicitat i els seus alumnes en els professionals de les diferents seccions responsables de produir un anunci. Al llarg d'un trimestre, vam treballar el tema de la publicitat des de totes les seves vessants. El projecte final de tota la seqüència didàctica era poder gravar un anunci, per la qual cosa vam fer tot el procés des de la primera idea fins a l'edició i projecció del producte final. Els 58 alumnes de la nostra aula col·laborativa es van repartir en grups de treball corresponents a les diferents seccions d'una productora de publicitat. Amb l'ajuda d'un expert en el tema, es van coordinar i van treballar de valent per aconseguir un producte final de qualitat.

Objectius

  • Competència lingüística i communicativa: llenguatge audiovisual (coneixement i aplicacions en el món de la publicitat).
  • Capacitat de treball col.laboratiu.
  • Treball autònom i presa de decisions.
  • Ús de la tecnologia mòbil i aplicacions relacionades amb el món de la grabació i l'edició de vídeo i fotografia.
  • Desenvolupament del sentit crític arran de la reflexió ètica en el món publicitari.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Vam iniciar una seqüència didàctica treballant diferents aspectes del món de la publicitat amb una metodologia de classe invertida. Al llarg de 3-4 setmanes, hauran de superar diferents reptes amb material relacionat amb el tema com textos publicitaris reals, selecció d'anuncis penjats a la xarxa, exercicis d'anàlisi i comprensió del món publicitari, debats sobre l'ètica en la publicitat, realització de materials i documents com storyboard, eslògans, logotips, a partir d'idees i intencionalitats comercials imaginades per ells.
  2. Com a activitat prèvia al taller, per grups de 4-5 alumnes van fer el disseny del procés complert de creació d'un anunci publicitari d'un producte inventat per ells. La tasca s'iniciava amb la planificació del procés i continuava amb l'elaboració del producte, el dibuix d'un storyboard, un cartell publicitari din-A2, el guió de l'anunci i la posterior grabació. D'altra banda, per fer el disseny digital, la grabació i l'edició del vídeo final, els alumnes disposaven d'un iPad i material de filmació necessari com micros, trípodes, etc.
  3. Aquesta tasca per grups, va acabar amb una sessió de mostra per les famílies, en la que tots els grups van exposar els seus materials: cartell, storyboard, anunci i un formulari d'avaluació amb una rúbrica perquè els pares poguessin avaluar la feina.
  4. Finalment, amb l'ajuda d'un expert en el tema (Cap de producció d'una productora de publicitat, Daniel Monedero), vam fer una jornada col·laborativa en la que el repte va ser, entre tots, distribuir-nos per grups com a seccions d'una productora de publicitat, i elaborar en una sola tarda tot el procés complet de creació d'un anunci (en el document adjunt s'especifica les tasques dels diferents grups, les quals corresponen a les seccions reals d'una empresa de publicitat).
  5. El producte final, un vídeo amb un muntatge dels millors moments del taller, el vam publicar al blog de curs per compartir-lo amb tota la comunitat educativa.

Observacions

Un dels aspectes més interessants i motivadors d'aquesta activitat ha estat la participació de les famílies. L'exposició de projectes de cada grup i la possibilitat d'avaluar-los, ha estat pels alumnes una manera molt enriquidora de finalitzar un projecte. Projectar portes enfora el que ells mateixos han creat li ha donat més sentit i importància a tot el procés de creació de l'anunci publicitari. D'altra banda, la incorporació d'experts en el tema a l'acció educativa esdevé una font de documentació molt interessant i molt motivadora pels alumnes.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari