Gamifiquem els projectes

gener de 2019 Escola Parellada
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge basat en problemes
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge basat en el joc
2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Per tal de motivar el nostre alumnat i treballar l’àrea de medi natural i social hem creat una gamificació a partir d’una pàgina web dissenyada amb wix (jcarril8.wixsite.com/intoorbit) Durant el primer trimestre els nostres alumnes hauran de crear una agència espacial per comprendre la vida a la estació espacial i poder així fer una investigació amb l’objectiu de facilitar la vida als astronautes, aquest projecte esta lligat a la participació de la nostra escola a la FIRST LEGO LEAGUE. Al segon trimestre i lligat amb el nostre primer projecte els alumnes començaran a viatjar en el temps per entendre la història del nostre país a través dels mitjans de transport de les diferents èpoques. Els dos projectes es desenvolupen a partir de reptes, vídeos i activitats que van apareixent per sorpresa a la nostra web, anteriorment esmentada.

Objectius

  • Plantejar-se preguntes sobre el medi, utilitzar estratègies de cerca de dades i analitzar resultats per trobar respostes.
  • Dissenyar màquines simples i utilitzar aparells de la vida quotidiana de forma segura i eficient.
  • Valorar el sistema democràtic partint del coneixement dels sistemes polítics peresdevenirfutursciutadanscrítics.
  • Valorar problemes socials rellevants interpretant-ne les causes i les conseqüències per plantejar propostes de futur.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Realitzem una dramatització on dos científics presenten als nostres alumnes el repte de crear una agència espacial per simular la vida dels astronautes a l’espai i així poder entendre una mica millor l’espai i tot el que l’envolta. L'objejctiu d'aquest projecte va ser el següent: En equip, identifiqueu un problema físic o social amb què s'enfronti l'ésser humà durant una exploració espacial de llarga durada dins el sistema solar i proposeu una solució.
  2. Una vegada resolt el repte dels espais el nostre protagonista l’astronauta Buzz Lightyear comença a viure misteriosament viatges en el temps que ens van viatjar per diferents moments de la història, des del descobriment d’Amèrica fina la revolució francesa o la guerra dels segadors. Per iniciar aquest projecte es va ambientar la biblioteca de l’escola en un aula de 1947 per simular una maquina del temps i dramatitzar una viatge temporal. A partir d’aquí el nostre alumnat haurà d’investigar els diferents àmbits de la època i tractar de portar a casa al nostres amic Buzz. Tractarem d’investigar un esdeveniment històric cada dues sessions, fent posades en comú i activitats que ens facin submergir-nos en les diferents èpoques per les que passem.

Autor

Paraules Clau

gamificació
wix
web
firstlegoleague
projectes
viatgestemporals

Observacions

També farem servir aquesta web per introduir els diferents continguts que treballarem a l’àrea de matemàtiques a partir d’enigmes i petites proves

Referències


2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari