Fruites QR amagades

maig de 2018 Escola Marià Cubí i Soler
1 Comentari
Temporització
1-2 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge basat en el joc
2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

La proposta consisteix en generar codis QR que amaguen imatges de fruites ja que estem treballant la setmana de la fruita. Els alumnes, per parelles, fent ús de tauletes digitals, han de llegir els codis QR i en funció de la fruita amagada, han de fer diverses activitats relacionades amb la mateixa. A l'aula hi ha una alumna amb greus dificultats motrius, de fet, pot accedir a l’ordinador mitjançant commutadors que activa amb el peu esquerre. Va poder fer ús de les tauletes per a fer l'activitat i va ser un bon exemple per a reduir les barreres a l'aprenentatge. Vam presentar aquesta experiència a la Jornada d'Inclusió digital, 2018. Aquesta proposta està lligada a una experiència global de treball per racons i té dues experiències vinculades també publicades a Toolbox: racons matemàtics amb bluebots a infantil i Realitat augmentada a infantil.

Objectius

  • - Desenvolupar l'autonomia en els alumnes. - Fomentar l'ús de dispositius mòbils com a recurs d'aprenentatge. - Vincular un contingut a una activitat transversal on hi participen tots els alumnes.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. - Generar codis qr amb la web https://www.unitag.io/es/qrcode - Cada codi amagava l'enllaç a les imatges de google vinculades a una fruita - Desar les imatges que genera, els codis qr - Imprimir-los i escriure al darrera quina fruita amaguen (pista pel docent) - Penjar-los en diferents espais accessibles dins l'aula - Descarregar a les tauletes l'app I-nigma - Per parelles, es desplacen per l'aula amb una tauleta i llegeixen un codi qr - Un cop descobreixen la fruita amagada, tornen al lloc i amb l'app Fruits Coloring Book han de pintar la mateixa fruita - Fan un dibuix de la fruita a partir del model que ofereix l'app - escriuen el seu nom i el nom de la fruita - Ja poden anar a descobrir més fruites.

Observacions

Es recomana fer una graella prèvia amb el nom de les parelles d'alumnes i els diferents codis per tal de controlar quins codis han desxifrat cada parella. Nosaltres ho vam fer assignant un gomet a cada parella que anava associat amb el codi que els hi tocava llegir.

2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Montse Salvatella Terradas
Montse Salvatella Terradas
Va comentar el 29-12-2018
0 | Et sembla útil el comentari?
0
Fruites QR amagades

Em sembla una proposta molt pràctica i motivadora, que es pot aplicar a diversos continguts d'aprenentatge: aliments, transports, animals...


per escriure el teu comentari