FitKids

setembre de 2018 Escola Pompeu Fabra
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Una de les últimes tendències en el món de l'activitat física és el mHealth (mobile Health). Resumint el concepte al seu significat més bàsic seria tot el conjunt d'apps que es poden fer servir en un dispositiu mòbil i que poden ajudar a millorar la nostra salut. Amb aquesta premisa els alumnes de Cicle Mitjà i Superior crearan els continguts d'un espai web amb l'objectiu d'oferir a tots els usuaris que ho desitgin l'oportunitat de descarregar Workouts (circuits de condició física) creats i dissenyats pels mateixos alumnes del centre. El resultat del material que s'exposarà en aquest web és producte d'un treball de preparació i producció dels alumnes i supervisió per part del mestre d'Educació Física.

Objectius

  • Reconèixer els principals quins exercicis treballen les principals parts del cos i com dissenyar els seus propis workouts
  • Introduir l'ús de dispositius mòbils a les sessions d'Educació Física com a eina de creació de material per millorar la salut a través de l'activitat física.
  • Desenvolupar activitats que millorin la competència digital de l'alumnat amb la planificació, elaboració i edició d'imatges.
  • Realitzar un treball cooperatiu entre alumnes de l'escola de diferents cicles.
  • Realitzar un treball multidisciplinar amb l'àrea de Medi a través de la dImensió Salut i equilibri personal, que es troba estretament lligada a la dimensió Hàbits saludables (pròpia d'EF)

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Presentació a l'alumnat. El primer pas és presentar la proposta a l'alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior per definir els objectius i deixar clares les intencions del projecte. L'objectiu és crear un espai web on poder trobar element que ens ajudin a millorar la nostra salut a través de l'activitat física.
  2. L'estructura de les primeres 3-4 sessions és la següent: 1. Breu presentació dels objectius de la sessió als alumnes 2. Petita formació teòrica amb ajuda del projector dels continguts de la dimensió Salut i equilibri personal de Medi amb un feedback posterior per assegurar-nos que els continguts s'entenen. Amb l'ajuda del projector reproduirem un exemple de workout per entendre i vivenciar l'estructura bàsica d'aquest (escalfament, part principal i estiraments/relaxació)
  3. Un cop dels alumnes tenen clar com es realitza un workout, es distribueixen per cursos les tasques d'enregistraments d'imatges i vídeos amb dispositius mòbils i unes teles verdes que simulen una pantalla de croma. Per utilitzar l'app Prisma es va utilitzar un fons blanc fet amb paper d'embalar per poder aplicar després l'efecte de dibuix en blanc i negre. La nostra repartició d'enregistrament de vídeos va ser la següent: 3r: Exercicis de mobilitat articular i estiraments 4rt: Exercicis d'activació per l'escalfament. 5è: Consells saludables. 6è: Exercicis de força (tren superior, tronc i tren inferior)
  4. Un cop els alumnes han enregistrat els vídeos i les imatges les comparteixen amb el mestre d'EF que s'encarrega de retocar i editar els vídeos amb el fons de croma. Un cop té el material editat el penja al site creat pel projecte i crea un exemple de workout que es reprodueix a la sessió d'EF amb ajuda del projector i l'equip de música simulant una sessió de Fitness virtual.
  5. Els alumnes presenten les seves propostes de workout a través de la utilització de les imatges que han creat ells mateixos amb l'App Prisma i que el mestre ha preparat com a retallables. Vídeo d'exemple on es pot observar com els alumnes han creat les imatges (https://www.youtube.com/watch?v=8T8zALl6mqE) Vídeo d'exemple on es pot observar com els alumnes creen el seu propi workout (https://www.youtube.com/watch?v=uK4xe3DPYgA)

Observacions

No disponible...

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari