Escape Room Infantil: Travel with Flash

gener de 2019 Escola Salvador Espriu
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en el joc
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Projecte per treballar continguts de llengua anglesa a Educació Infantil, concretament al curs de P5 a través de les TAC. L'activitat principal del projecte és un Escape Room guiat per la mascota de l'escola. Per superar les proves i obrir la capsa tancada hauran d'aplicar els continguts d'anglès treballats i fer un ús competencial de les TAC.

Objectius

 • Fer un ús competencial dels recursos TAC a l'aula.
 • Entendre i reproduir el vocabulari i les expressions treballades en llengua anglesa: Emocions, nombres, parts del cos.
 • Treballar cooperativament per resoldre problemes.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Al llarg del trimestre es fan activitats prèvies (9-10 sessions) per treballar els continguts d'anglès: Emocions, parts del cos, colors, nombres i vocabulari de les rutines diàries. Es fan servir molts recursos TAC (Bee-bots, tablets, càmera, PDI...) perquè els infants s'hi vagin familiaritzant.
 2. Al final de trimestre es dedica una o dues sessions (depenent del grup) a fer un Escape Room.
 3. La sessió comença quan els infants arriben a l'aula i es troben una capsa tancada amb un candau amb combinació. També està projectat a la PDI el mapa interactiu que els guiarà per l'Escape Room.
 4. Al fer click a sobre de la icona del gat Flash apareix un vídeo on la mascota els explica el problema (no pot obrir la capsa) i que necessita la seva ajuda per superar les 5 proves i trobar els 5 números que obren el candau. Fent click al vaixell passen a la primera prova.
 5. Fent click al gat apareix un vídeo que explica la primera prova. Fent click al número 1 apareix la primera prova. Consisteix en obrir la app de la càmara a les tablets i fer-se fotos amb les emocions (angry, sad, happy) que apareixen a la pantalla. Cal parar atenció al nombre de fotos que han de fer de cada emoció. Si ho fan bé, poden fer click a l'estrella, apareixerà el primer número i poden passar a la segona prova.
 6. Click al gat--> Vídeo de la prova. Click al número 2--> Ens porta a un Kahoot sobre les parts del cos. L'alumnat per parelles ha de respondre 5 preguntes, amb dues possibles respostes. Prova superada-->Click a l'estrella-->Obtenen número i passen a la següent.
 7. Click al gat--> Vídeo de la prova. Click al número 3-->Apareix un codi QR i la instrucció d'aconseguir 2 tresors. Escanegen el codi amb la app I-nigma i els porta a un joc online per treballar els nombres. Prova superada-->Click a l'estrella-->Obtenen número i passen a la següent.
 8. Click al gat--> Vídeo de la prova. Click al número 4-->De nou un codi QR però en aquest cas l'enllaç els porta a un puzzle del JigsawPlanet. En ell apareix el Flash amb en Havko, la mascota d'un altre país del projecte. Prova superada-->Click a l'estrella-->Obtenen número i passen a la següent.
 9. Click al gat--> Vídeo de la prova. Click al número 5--> La última activitat consisteix en enregistrar-nos en vídeo cantant la cançó One Little FInger. Prova superada-->Click a l'estrella-->Obtenen l'últim número i apareixen uns Minions aplaudint i animant a que obrin la capsa.
 10. L'alumnat posa els números al candau, obren la capsa i obtenen un conte i un joc nous que ens serviran per introduir els continguts d'aquest trimestre.

Autor

Nerea Nicolás Fernández

Nerea Nicolás Fernández

Escola Salvador Espriu

Paraules Clau

Escape Room
TAC
EDUCACIÓ INFANTIL
Llengua anglesa
Anglès

Observacions

El projecte Travel with Flash va adreçat a infants d’Educació Infantil del curs de P5. Es treballen continguts de llengua anglesa a través d’un fil conductor que és el Flash. El gat és la mascota del projecte Erasmus+ en el que l’escola sencera participa. El Flash porta material en anglès, informació dels llocs on viatja i ens posa en contacte amb altres escoles del projecte. Els infants ja estan familiaritzats amb en Flash i els engresca molt a participar en les activitats. Metodologia: L’alumnat anirà treballant al llarg del trimestre els continguts a través de diferents activitats en llengua anglesa: contes, cançons, jocs i rutines. Faran servir la PDI, audios, vídeos, apps a les tablets i bee-bots. Al finalitzar el trimestre, es farà un Escape Room com a activitat final on es repassen tots els continguts treballats anteriorment. Un cop finalitzades totes les proves del Escape Room, els infants podran obrir la caixa tancada i trobaran un conte que introdueix nou contingut pel següent trimestre.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari