English/Spanish Exchange

gener de 2012 Institut Pere Ribot
0 Comentaris
Matèria
Llengua anglesa
Temporització
Projecte
Metodologia(s)

Sense especificar

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Es tracta d’una eina que serveix com a plataforma per crear una classe virtual d'intercanvi en llengua estrangera. Alumnes de Catalunya i dels Estats Units tenen un lloc segur on conèixer-se i presentar-se fent servir la seva llengua estrangera (els alumnes catalans en anglès i els americans en castellà). S'ha ensenyat diferents eines de presentacions que podien fer servir per parlar d'ells mateixos. (Prezi, Photopeach, Sliderocket, etc...) Els alumnes podien escollir una eina, crear una presentació i compartir-la amb el grup. També hem fet servir l'eina Voxopop per crear 'fils de conversa' grupals per compartir amb l'altra escola. Amb Edmodo, no necessiten tenir un correu electrònic i només amb un codi i registrant-se, poden entrar a la classe. Ha estat una bona experiència i hem 'tastat' varies eines o 'web tools 2.0' amb l'objectiu d'escriure o de parlar oralment.

Objectius

 • 1. Motivar l'alumnat a comunicar-se amb alumnes d'un altre país en llengua. anglesa.
 • 2. Incentivar bons comportaments a la xarxa.
 • 3. Incentivar el respecte per les diferències culturals.
 • 4. Introduir eines digitals per fer presentacions i treballs orals en línea.
 • 5. Donar l'oportunitat als alumnes de participar en tasques fora de la classe i fora del país. (creant un receptor real fora de la classe)

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. 1. Obrir un compte Edmodo amb els 2 professors de cada país com administradors.
 2. 2. Configurar la plataforma segons les necessitats del projecte (eines, qüestionaris, tasques, etc...)
 3. 3. Convidar els alumnes a la plataforma. (dins de l'aula o al seu temps lliure des de casa)
 4. 4. Depenent de la tipologia del projecte, triar eines 2.0 per fer presentacions. Sempre mostreu un exemple creat per vosaltres amb una des les eines. (Cada professora ha fet una.)
 5. 5. Demanar als alumnes de penjar les seves presentacions dins d'un temps establert.
 6. 6. Per motivar els alumnes, cal entrar a la plataforma en gran grup i mirar i comentar creacions de la altra classe.
 7. 7. Donar la tasca de comentar públicament al fòrum, tenint en compte pautes de 'Netiquet'.
 8. 8. També cal fer servir eines col·laboratives en hores de classe (voxopop) per incentivar la continuïtat en l'ús i l'interès per la plataforma.
 9. Cal que les professores serveixen de motivadors i que no deixin que la plataforma quedi sense ús. Es pot delegar un alumne per editar tasques i per penjar , noves eines, etc...

Autor

Susan Dreger

Susan Dreger

Altres

Apps

Tecnologies Emprades

iOS

Paraules Clau

Intercanvi
lleng
angles
collaboratiu
oral
netiquet
plataforma

Observacions

Hem fet aquest projecte durant 2 trimestres amb la idea d'introduir unes noves eines (webtools) i donar l'oportunitat als alumnes de practicar la llengua estrangera amb gent nativa d'un altre país. La plataforma era una part 'extra' de la classe d'anglès i els alumnes podien fer coses des de casa o en molts casos amb la professora dins de l'aula (gravacions de grup, escoltar i mirar presentacions de l'altre escola, etc... S'ha treballat individualment, en parelles i en grup classe. S'ha aprofitat estones de les classes d'anglès per ensenyar al grup les creacions de l'altra escola. S'ha intentat que des de casa seva, els alumnes sentissin que Edmodo era un lloc on podien entrar i comunicar-se amb altres però el fet que no hi ha un 'xat en temps real' ha fet morir poc a poc aquesta comunicació. No era obligatori deixar missatges al fòrum però totes les activitats que hem fet en grup sí ´que eren obligatòries. De totes maneres, els alumnes han practicat molt amb eines col·laboratives i han gaudit molt escoltant i llegint informació del americans que estaven aprenen espanyol.

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari