En busca del DRONsor

gener de 2017 Escola El Sitjar
0 Comentaris
Temporització
6-10 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

L'activitat consisteix a treballar el text instructiu, en aquest cas el joc, mitjançant un dron, que guiarà als jugadors per poder aconseguir el tresor. En petits grups els alumnes inventen jocs, expliquen en què consisteix, les normes, el material necessari... Aquest joc en concret, consisteix a buscar un tresor amagat per l'escola. Per trobar-lo haurem de seguir les pistes mirant els vídeos i imatges que han gravat mitjançant un dron. Amb les tauletes els alumnes hauran d'anar per l'escola seguint les pistes i buscant el tresor.

Objectius

 • Identificar les parts d’un text instructiu
 • Analitzar l’estructura d’un text instructiu
 • Ús del dron com a recurs educatiu
 • Crear una presentació amb l'app Nearpod
 • Generar un codi QR

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Primer introduïm el text instructiu com a tipologia textual a treballar aquest curs. En aquest cas es treballa mitjançant el joc.
 2. En grups inventem un joc, seguint un model que hem observat prèviament. Es tracta d'un joc per poder jugar al pati. Els jugadors hauran de seguir unes pistes i anar al lloc en qüestió. Allí, a més, hauran de fer una activitat. L'objectiu final, és seguir totes les pistes i fer totes les activitats per poder trobar el tresor, que es tracta d'un codi QR. Es pensen les normes i les regles del joc. El nom del joc és: "En busca del DRONsor".
 3. Amb un dron gravem les pistes que s'hauran de seguir. D'aquesta manera els alumnes sabran on han d'anar a resoldre cada activitat. També es fan les fotografies per poder incloure a l'hora de realitzar l'activitat que ens permetrà passar a la següent pista. Utilitzem l'app Dji Go.
 4. Un cop tenim els vídeos amb les pistes i les fotografies que s'utilitzaran per a les activitats, amb l'app Nearpod, es crea el joc. Els alumnes van creant diferents diapositives ordenades, amb les pistes i activitats a fer per poder anar avançant en el joc.
 5. Generem el codi QR, que és el tresor que han de trobar en acabar el joc.
 6. Gravem el vídeo de felicitació als guanyadors del joc

Observacions

No disponible...

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari