Emergència!

gener de 2020 Escola Puig de les Cadiretes
0 Comentaris Mobile Learning Awards 2020
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en problemes
Aprenentatge basat en el joc
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Emergència! és una proposta gamificada creada pels alumnes de 2n curs d’Educació Primària destinada als seus pares i familiars com a producte final del projecte interdisciplinari "Els serveis públics de Llagostera". El repte plantejat és la creació d’un joc que té com a premissa provocar la necessitat de posar en pràctica els serveis públics treballats durant el projecte interdisciplinari. La seva narrativa és la d’una situació d’emergència que es produeix al pati de l’escola i que els familiars hauran d’ajudar a resoldre recorrent als diferents serveis públics del municipi (policia local, CAP, deixalleria i ràdio municipal). Tot plegat, es porta a terme sobre un mapa a escala del municipi en què caldrà guiar el robot educatiu Dash, que farà de missatger, fins a les localitzacions dels diferents serveis. En arribar a cada un d’aquests serveis, trobaran uns treballadors que els felicitaran per la feina feta i els donaran el nou encàrrec a acomplir. Aquests treballadors són en realitat els mateixos alumnes, que han enregistrat vídeos utilitzant la tècnica del croma en què han simulat ésser a la seu de cada servei. A més, mitjançant una aplicació de realitat augmentada, a la seu de cada servei un personatge animat en 3D explicarà a les famílies dades curioses sobre cada servei.

Objectius

 • Dissenyar una activitat gamificada per donar resposta a un repte o problema plantejat.
 • Prendre consciència de la funció social i la importància dels serveis que ofereixen les diferents entitats estudiades.
 • Iniciar-se en el coneixement del funcionament de les produccions audiovisuals, tenint-ne en compte les diferents fases: disseny de l’escena, redacció del guió, cerca de materials, assaig i gravació.
 • Introduir-se en la tècnica croma mitjançant la producció de petites escenes.
 • Incentivar el treball en equip per a la resolució d’un repte plantejat amb creativitat i pensament crític.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Creació dels grups cooperatius de treball. Pluja d’idees d’activitats gamificades que puguin donar resposta al repte plantejat. Posada en comú i elecció de la proposta que es durà a terme.
 2. Elaboració del guió de treball amb les tasques corresponents. Repartiment dels rols als diferents equips.
 3. Cerca del mapa al web de l’Institut Català de Cartografia. Re-disseny d’aquest en «peces» d’un trenca-closques de grans dimensions. Impressió, plastificació i muntatge del mapa gegant. Creació de la maqueta de cada servei.
 4. Redacció del guió dels diferents vídeos a enregistrar al croma. Repartiment de papers, assaig i gravació.
 5. Redacció del guió del vídeo amb efectes especials. Repartiment de papers, assaig i gravació al pati del centre.
 6. Creació dels codis QR que enllacen a cada gravació.
 7. Redacció del guió dels petits textos informatius que apareixeran mitjançant realitat augmentada. Creació, mitjançant l’aplicació Metaverse, dels diferents elements i disparadors que apareixeran a cada servei mitjançant la realitat augmentada.
 8. Composició de tots els elements (maquetes, codis QR i disparadors) sobre el mapa gegant. Execució de l’activitat i aplicació de les modificacions necessàries.

Observacions

No disponible...

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari