ELS REPORTERS ESBOJARRATS

desembre de 2016 Santa Anna-Eixample
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Realitzar un reportatge d'una excursió fent fotografies amb la càmera de l'IPad i editant les imatges de les cares dels nens convertint-les en vídeos amb so. Educació Inantil, 4 anys.

Objectius

  • Utilitzar l'iPad com una eina creativa per capturar imatges i posteriorment editar-les.
  • Familiaritzar-se amb l'ús de l'iPad per gravar veu, escriure, posar fons a imatges, inserir efectes, filtres, etc.
  • Practicar el llenguatge oral: parlar clar i fort davant del micro de l'iPad.
  • Escriure amb el teclat virtual d'una aplicació.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. A mida que anem caminant pel bosc i anem fent o veient coses interessants, preguntem quin nen vol fer una fotografia d'aquell instant per després explicar-la en el reportatge que farem posteriorment. El professor fa una fotografia de la cara del nen i, tot seguit, el nen en qúestió fa la fotografia del que després vol explicar en el reportatge.
  2. El professor crida nen per nen mentre el grup classe està fent una activitat amb el mestre de suport. Recorden les fotos que van fer i el que volia explicar el nen amb aquella fotografia. Importen llavors la fotografia de la cara del nen amb l'aplicació ChatterPix . Tot seguit dibuixa amb el dit la ratlla de la "boca" i s'enregistra el nen explicant el que mostra la fotografia que va fer a l'excursió. Tot seguit i, al seu gust, hi afegeix filtres, marcs, "stickers"... La producció es desa com a vídeo a la galeria de l'iPad.
  3. Amb tots els vídeos resultants de l'aplicació ChatterPix i les fotografies de l'excursió, el mestre edita el vídeo final resultant.
  4. En el nostre cas els vídeos i imatges els vam pujar al núvol amb l'aplicació Google Drive per editar després el vídeo final en un PC amb el programa "Movie Maker" (per temes logístics i de disponibilitat dels dispositius)

Observacions

A "Referències" podeu veure un article del Blog d'infantil de l'Escola Santa Anna, una activitat realitzada també amb l'aplicació ChatterPix a P5: "Endevinalles" feta per Teo Matilla

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari