El Feudalisme, la pel·lícula.

desembre de 2018 Institut Escola del Prat
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
6-10 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Creació d'una pel·lícula amb la tècnica del Stop Motion i Playmobils per aprendre i conèixer el feudalisme.

Objectius

  • Treball cooperatiu.
  • Creativitat i imaginació.
  • Ús de tauletes i apps mòbils.
  • Aprenentage de llenguatge visual propi.
  • Edició i publicació de vídeos al web.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Resumir l'explicació sobre el Feudalisme: Explicació-aprenentage dels conceptes claus. Escriure els textos que s'inseriran a la pel·lícula (2 sessions).
  2. Dissenyar els personatges amb Playmobils: Buscar els personatges principals (nobles, pagesos i clero) fer el disseny de vestuari i atrezzo (espases, estris del camp, etc) (1 sessió).
  3. Dissenyar l'escenografia: Buscar les imatges que faran de fons a les fotografies (1 sessió)
  4. Fer les fotografies: Amb l'APP Stop Motion Studio buscar el lloc més adient per posar la tablet i fer totes les fotografies. Afegir els textos de les fotografies (3 sessions).
  5. Fer el muntatge afegint música i crèdits. Amb l'editor de vídeo unir tots els petits vídeos per fer el muntatge final, afegint la música i els crèdits. La música ha estat escollida de la biblioteca de sons de la Xtec, és a dir, lliure de drets d'autor. (2 sessions)

Observacions

La idea és unir les competències digitals i la història per treballar el feudalisme. Al ser un tema força abstracte i complicat no és fàcil fer-lo atractiu. Cal tenir present que som un centre de màxima complexitat (antic CAEP) on cal fer servir molta imaginació per aprendre els conceptes. Mitjançant les noves tecnologies l'alumnat ha gaudit amb el muntatge i ha entès de forma lúdica el que fins ara s'explicava amb una classe magistral. Així ha estat molt més senzill aprendre el feudalisme. Al final hem fet més de 800 fotografies!!!

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari