El concert final

maig de 2016 Vedruna Immaculada
0 Comentaris
Matèria
Música
Temporització
Projecte
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Utilització de Classcraft com a fil conductor de l'aula de música durant el tercer trimestre del curs 2015-2016.

Objectius

  • Millorar la implicació dels alumnes en les sessions de música.
  • Contribuir a la cohesió del grup mitjançant la plataforma Classcraft
  • Utilitzar una dinàmica divertida en el desenvolupament de les sessions de música.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Treball previ del Màster (mestre) El primer pas per a la utilització de Classcraft és fer una bona lectura dels documents que pots trobar a la seva web. Cal tenir un coneixement de les possibilitats de l'eina abans d'aplicar-ho a l'aula o presentar-ho a l'alumnat. Personalment he modificat algun dels esdeveniments del dia que suggereix per defecte el programa i els he adaptat a l'aula de música. Per exemple: Un esdeveniment consisteix en que un alumne a l'atzar digui el nom de "tres spaghtetti westerns" i ho he modificat per "digues el nom de tres musicals". També he personalitzat els elements per els quals guanyen punts d'experiència o perden punts de vida de manera que tot quedi ben embolcallat dins el que habitualment pot succeir a l'aula.
  2. Introducció a l'aula. Una vegada llegida la informació es presenta la plataforma als alumnes. Es pot fer mitjançant algun vídeo introductori del youtube i en el meu cas, he llegit el document d'ajuda "Classcraft help" on s'expliquen les normes bàsiques del joc. Una vegada explicat el funcionament (5min)
  3. Hero Pact Abans de registrar els alumnes el joc proposa fer el que anomena "el pacte de l'heroi". En aquest, l'alumne es compromet, en participar i seguir totes les normes del joc a partir d'aquest moment. En el cas de que algun alumne no hi vulgui participar la sessió es desenvolupa exactament igual, l'únic que l'alumne que no hi participa no rebrà el feedback dins de la plataforma Classcraft.
  4. Registre alumnes i contrasenyes. Una vegada els alumnes accedeixen a participar en el joc, introduïm els noms de les alumnes (es pot importar fàcilment des d'un excel) i donem els codis als alumnes. A continuació, cada alumne configura el seu personatge triant entre si vols ser mag, guerrer o curandero. També tria el seu poder especial. Tot seguit he realitzat els diferents equips (que habitualment ja hi ha a l'aula de música) intentat que hi hagi com a mínim un personatge de cada tipologia a cada grup.
  5. Inici de la sessió amb classcraft Finalment comencem a utilitzar classcraft, i a cada sessió de música utilitzem el programa al iniciar la classe i, durant la sessió, per donar feedback en les diferents tasques que es porten a terme a l'aula. És molt important remarcar aquest aspecte, ja que si la utilització és anecdòtica el recurs com a tal perd efectivitat.

Autor

Alexis Constans

Alexis Constans

Vedruna Immaculada

Apps

Tecnologies Emprades

Android

Paraules Clau

Gamificació
Classcraft

Observacions

Després d'un trimestre utilitzant Classcraft els resultats són molt positius. Considero que és una eina molt interessant a tenir en compte per iniciar-se en la gamificació. De cara al proper curs proposaré al centre utilitzar la versió premium del joc que aporta més funcionalitats.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari