EL CASTELL DE BESORA

maig de 2016 Escola La Baumeta - ZER Els Castells
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge per projectes
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

L'escola La Baumeta, ha engegat un projecte per a la recuperació i coneixement de camins del nostre municipi, Santa Maria de Besora. Un projecte multinivell, que s'ha portat a terme amb tots els alumnes de l'escola, d'educació infantil i primària. Doncs, es tracta d'una escola rural unitària, amb nens i nenes de diversos cursos. Els alumnes han realitzat una sortida i mentre la feien, han anat elaborant mitjançant l'app wikiloc la ruta a seguir. La ruta ha quedat enregistrada http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=13209738 Un cop realitzada la caminada, han elaborat un fulletó informatiu, en diverses llengües, per poder dur a terme la caminada fins al castell de la nostra població. Aquests fulletons s'han facilitat a l'Ajuntament, als restaurants i cases rurals del poble i s'ofereixen als visitants.

Objectius

  • Recuperar i conèixer els camins del nostre municipi.
  • Potenciar el treball cooperatiu multinivell.
  • Col·laborar en el coneixement i difusió del patrimoni natural i cultural del nostre municipi.
  • Acostar l’alumnat a les noves tecnologies mòbils: ús de l’app Wikiloc i telèfon mòbil.
  • Dissenyar un tríptic fent ús de les TIC: processador de textos i tractament de la imatge.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Cercar i instal·lar l'App wikiloc al telèfon mòbil. Donar-se d'alta, activar el GPS per tal de poder enregistrar la ruta. Treball en grup.
  2. Sortida des de l'escola cap al cim del castell de Besora. S'inicia l'enregistrament al wikiloc des de l'escola i s'acaba en arribar a dalt el castell. Per la ruta es fan fotografies de llocs importants i llocs que ens guien pel camí i s'afegeix fites en llocs d'interès pel turisme. La ruta queda enregistrada en l'app Wikiloc a l'enllaç següent: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=13209738
  3. A l'aula es fa un buidatge de la informació que ens aporta l'aplicació. En grup s'elaboren els tríptics informatius en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Es treball amb programes informàtics de processament de textos i tractament de la imatge.

Autor

Anna Bonamaison Tena

Anna Bonamaison Tena

Escola La Baumeta - ZER Els Castells

Tecnologies Emprades

Android

Paraules Clau

castell
wikiloc

Observacions

Aquesta activitat s'emmarca en un projecte interdisciplinari que s'ha fet a tota l'escola i en l'àmbit de zona escolar rural juntament amb dues escoles més de la zona. El projecte es titula: Els castells del Bisaura.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari