Dissenyem el món que desitgem

gener de 2018 Escola El Diví Mestre - ZER Terra Alta Nord
0 Comentaris Experiència participant MLA 2018
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
Aprenentatge basat en el joc
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

S'ofereixen diferents propostes per treballar la pau i els drets humans mitjançant diferents eines i recursos utilitzant la tecnologia com a eix vertebrador. L'alumnat elegeix una proposta i la prepara durant tres sessions d'una hora i mitja i, el dia de la pau, ho mostren i hi juguen. El dia de la pau s'exposen les produccions i es juga als Kahoots preparats per l'alumnat.

Objectius

  • Conèixer els drets humans.
  • Fomentar l'autonomia en l'ús dels recursos tecnològics de l'escola des d'una vessant responsable i madura.
  • Conèixer diferents situacions injustes que han succeït al llarg de la història o actualment.
  • Fomentar valors com l'amistat, el respecte, la igualtat i la tolerància.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. L'alumnat ha d'elegir una de les següents propostes:
  2. Kahoot --> Buscar informació de Malala, Gandhi o Nelson Mandela, resumir-la i buscar un vídeo de 10 minuts màxim. Dissenyar un Kahoot amb preguntes relacionades amb la informació. El dia de la pau se'ls hi ensenya a la resta de companys i companyes i hi juguen tots plegats. També s'ofereix la proposta de buscar un curtmetratge de valors per a educació infantil i cicle inicial i pensar preguntes relacionades amb el vídeo. El dia de la pau els qui han elegit aquesta proposta els hi passen el vídeo i el kahoot als petits.
  3. Stop Motion/ Scratch/ Scratch Junior: Es proporciona un storyboard i es pensa alguna història amb una situació conflictiva que al final es resol. Es dissenya amb Stop Motion, Scratch Jr o Scratch segons el nivell de l’alumne o el grup. El dia de la pau es projectaran les creacions i s'explicarà el "Making off".
  4. Cançó: es canvia la lletra d'una cançó coneguda amb la pau com a tema principal. S'enregistra amb Audacity emprant la base instrumental corresponent i la setmana de la pau es programa la cançó perquè soni a les entrades i sortides a l'esbarjo. Si l'alumnat ho desitja, es poden gravar fent l'actuació i penjar-ho al web de l'escola.
  5. Ajuda humanitària: l'alumnat ha de pensar alguna manera de col·laborar amb alguna associació sense ànim de lucre i dissenyar un projecte de col·laboració real, on hi participarà tota la comunitat educativa.
  6. El 30 de gener es projecten les creacions fetes amb Scratch, Scratch Jr i Stop Motion. Tot seguit, l'alumnat corresponent parla de Malala, Gandhi o Nelson Mandela i, seguidament, es juga als qüestionaris de Kahoot.

Observacions

No disponible...

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari