Descobrint el món d'en Vincent Van Gogh

setembre de 2019 Escola Dolors Martí i Badia
0 Comentaris Experiència participant MLA 2020
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

A l’escola Dolors Martí, a segon de primària, cada any es porta a terme el projecte d’un pintor escollit pels infants. Enguany, els alumnes de 2n A, després de visionar quadres de diferents autors i autores van decidir que volien descobrir què amagava el món d’en Vincent Van Gogh, artista que va viure pocs anys però que va deixar empremta. Per donar vida a aquest projecte s’ha utilitzat la tecnologia. Es va crear una pàgina web (Wix) on quedava recollit cada pas que anàvem fent respecte el projecte. Es va fer servir el programa de presentacions Prezi, el cercador Google, el processador de textos Word, el lloc web youtube d’on vam extreure vídeos relacionats amb el pintor. La plataforma Wix per desenvolupar la nostra pàgina web. El programa editor d’imatges Paint per dissenyar la tapa de l’àlbum. L’Scratch ens va servir per apropar, als infants, el llenguatge de programació visual. Es va utilitzar la placa Makey Makey per escoltar les informacions de cada quadre de Van Gogh que estava exposat al passadís i vam avaluar els coneixements dels infants mitjançant l’aplicació Plickers. Van Gogh, amb la seva obra, ens ha fet despertar la imaginació, la nostra creativitat i ens ha fet viatjar per tot un munt d’emocions i sensacions que només Van Gogh sabia transmetre mitjançant la seva pintura. A través del seu traç hem pogut endinsar-nos dins del seu caòtic món interior. Colors, formes i textures han transmès l’estat anímic en el que es trobava quan pintava cada un dels seus quadres. La tecnologia ha permès que els infants s’hagin endinsat en el món d’aquest magnífic pintor d’una manera motivadora i propera a ells ja que són una generació on la tecnologia forma part del seu dia a dia.

Objectius

  • - Integrar coneixements i habilitats de diferents àrees mitjançant un treball multidisciplinar i globalitzat. - Utilitzar les noves tecnologies com a mitjà d'accés al coneixement i com a eina per crear nous aprenentatges. - Fomentar la participació i la relació entre els alumnes, amb experiències on cada un ha de formar-se les seves opinions, debatre i arribar a acords amb els altres. - Fomentar que els alumnes siguin més autodidactes i que desenvolupin aprenentatges mitjançant la investigació organitzada i el joc.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Amb el programa PREZI vaig introduir els meus alumnes en el tema de la pintura i dels pintors més destacats de tots els temps.
  2. Després de fer una votació col.lectiva per escollir el pintor protagonista del nostre projecte vam utilitzar el cercador GOOGLE i el processador de textos WORD per cercar i copiar imatges de quadres de Van Gogh i enganxar-les en el word sota un títol adient i escrivint, a sota de cada imatge, el nom del quadre.
  3. Amb el youtube vam escoltar la cançó "Vincent" de Don Mc Lean i vam visionar la biografia d'en Van Gogh mitjançant un capítol de les 3 bessones. Vam recollir les preguntes del que volien saber sobre el pintor i vàrem crear una pàgina web amb el programa WIX per anar recollint tot el que s'anava fent sobre el pintor. Aquesta pàgina, mentre s'anava confeccionant, va estar penjada al SYMBALOO de la pàgina web de l'escola.
  4. Utilitzar el programa PAINT per a dissenyar la tapa del projecte.
  5. Vam utilitzar el programa SCRATCH per crear un escenari (l'habitació de Van Gogh) i un personatge (En Van Gogh). La finalitat de l'activitat era programar per a que el personatge digués alguna cosa sobre la seva vida i es mogués per l'habitació. Una manera molt lúdica d'apropar els infants al llenguatge de programació visual.
  6. Vam avaluar els coneixements que havien adquirit durant el projecte mitjançant el programa PLICKERS. També van fer una autoavaluació utilitzant una rúbrica.
  7. Durant tot el projecte vam enregistrar, mitjançant fotos i vídeos, les aportacions dels alumnes contestant a les preguntes del què volien saber sobre el pintor i les vam anar penjant al Wix. En aquesta pàgina també vam recollir jocs, test, les sortides, i les imatges i els vídeos relacionats amb el pintor.
  8. Al passadís vam fer una exposició de quadres i amb la placa Makey Makey els i les alumnes de tota l'escola van poder escoltar una breu explicació de cada quadre.
  9. Al llarg de la durada del projecte vam fer dues sortides relacionades amb el pintor. Una va ser a la biblioteca municipal on ens van explicar moltes coses relacionades amb el pintor i ens vàrem endur llibres i vídeos d'en Van Gogh. L'altra va ser a l'escola d'art Gaspar Camps d'Igualada on vam fer una sessió artística relacionada amb el pintor.

Autors

Sònia López Martínez

Sònia López Martínez

Escola Dolors Martí i Badia
Melania Sanchez Arias

Melania Sanchez Arias

Escola Dolors Martí i Badia

Tecnologies Emprades

Android,iOS,Chrome,Scratch,Plickers

Paraules Clau

Van Gogh
Art
Treball per projectes
Tecnologia

Observacions

No disponible...

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari