Control de la tutoria

setembre de 2015 Institut Jaume Vicens Vives
0 Comentaris
Matèria
Matemàtiques
Temporització
Sense definir
Metodologia(s)

Sense especificar

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

La informació que genera una tutoria d'un grup classe pot ser molta i si no s'organitza bé sovint es difícil de controlar de forma efectiva. Es fa servir l'App Additio que apart de ser un gran quadern de notes pel professor permet afegir anotacions relacionades a cada alumnes per tenir el dia tota la informació que es va generant durant el dia a dia. La informació que es vol controlar i que és important pel grup és la de: Gestió de les entrevistes, trucades telefòniques, incidències importants amb els alumnes.

Objectius

  • Aconseguir un bon control de la tutoria
  • Tenir al dia i de forma organitzada totes les anotacions
  • Saber en un moment tot l'historial de l'alumne

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Crear el grup classe important tot el llistat d'alumnes. Omplir els camps desitjats de la seva fitxa personal. Aquesta tasca es pot fer des de la tauleta o bé des de l'ordinador.
  2. Anotar les diferents trucades, entrevistes i incidències de cada alumne. A mesura que es vagi desenvolupant el curs i es vagin succeïnt les diferent entrevistes, trucades o incidències es poden anar anotant.
  3. Seleccionar cada alumne. Es molt important que mentres es vagin anotant les diferents coses, es seleccioni a quin alumne corresponen, doncs per un filtratge posterior es imprescindible.
  4. Cerca d'informació: En el cas de que es necessiti, filtrar per cada alumne desitjat i visualitzar tota la informació.

Autor

Albert Falgueras Xarbau

Albert Falgueras Xarbau

Institut Jaume Vicens Vives

Tecnologies Emprades

Android

Paraules Clau

additio
tutoria
quadern
notes

Observacions

He quedat sorprès per la facilitat d'ús i per la netedat de l'aplicació. Additio apart de poder-se fer servir com a App aïllada en un dispositiu també permet utilitzar-se a la versió escriptori i sincronitzar-se mitjançant Additio Cloud. Això permet que apart de tenir la informació disponible a més fonts, poder entrar la informació més feixuga amb un teclat estàndard. He trobat molt útil per anar a les reunions amb els pares. Permet entrar la informació de forma fàcil i còmode des de l'ordinador i acudir a la reunió simplement amb la tauleta i buscar de forma ràpida qualsevol informació.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari