Calaix de sastre

setembre de 2015 Institut Santa Eugènia
0 Comentaris
Temporització
Sense definir
Metodologia(s)

Sense especificar

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

La proposta es de generar de forma senzilla un calaix de sastre on tots els alumnes puguin veure de forma senzilla documents que s'hi han afegit. La idea d'aquest calaix de sastre es de crear una carpeta compartida amb tots els alumnes de la classe on el professor hi vagi depositant diferents articles, retalls, documents d'importància, notícies del sector. Els propis alumnes també se'ls anima a col·laborar aportant els documents que ells creuen que són d'interès per a tota la classe. L'experiència s'ha realitzat en Ensenyament Professional on principalment s'anaven afegint documents per complementar el treball a classe i ampliar els coneixements. Tot i que el pes més important la feia el professor, els alumnes també aportaven documents (com notícies del sector) que trobaven interessants. Durant el curs s'anaven comentant els documents, i els millors s'anaven ordenant. Al final del curs quedava un extens recull a la disposició de tots els alumnes.

Objectius

 • Aconseguir un repositori de documents compartit
 • Enriquir el coneixement amb l'ajuda de tots
 • Facilitat d'ús a l'hora de penjar els documents.
 • Treball col·laboratiu.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

 1. Obrir un compte a Dropbox (professor). En aquest cas el professor obre un compte a Dropbox per tal de poder treballar amb tot el grup.
 2. Fer que cada Alumne obri un compte a Dropbox. Si els alumnes no saben com fer-ho es pot projectar a la pissarra i ensenyar-los com obrir un compte. Els que ja tinguin compte no han de fer res.
 3. Crear una carpeta compartida (Professor). Es crea una carpeta compartida on s'aniran pujant els diferents documents.
 4. Agregar tots els alumnes a aquesta carpeta compartida. Aquesta operació es fa d'una forma senzilla, simplement s'agrega la direcció de correu electrònic que cada alumne ha donat d'alta Dropbox. A cada alumne els apareixerà una invitació de carpeta compartida.
 5. Pujar els diferents documents. El professor va pujant els diferents documents que són d'interès per tots. Els alumnes van veient com els van apareguent els diferents documents a mesura que es van pujant. Els alumnes també poden anar pujant diferents documents que són del seu interès.
 6. Ordenar els documents. Una de les tasques del professor es la de mantenir en ordre la carpeta i que aquesta no sigui un caos. Periòdicament s'ha de dedicar a organitzar-la i a fer subcarpetes si es dona el cas.
 7. Final de curs. A final de curs es pot agafar aquesta carpeta i deixar-la com a definitiva. En el cas de que es necessiti espai extra a la compte es pot moure a un disc dur fora del núvol.

Autor

Albert Falgueras Xarbau

Albert Falgueras Xarbau

Institut Jaume Vicens Vives

Apps

Tecnologies Emprades

iOS

Paraules Clau

Dropbox
Núvol
Compartir

Observacions

A la versió gratuïta, que probablement es la que acabarà tenint la majoria d'alumnes no hi ha controls sobre lectura i escriptura. S'ha d'explicar i donar especial importància en el fet de que tots els alumnes tenen permisos per escriure i esborrar i per tan si no són curosos poden esborrar tots els documents. El propietari de la carpeta (professor) ho pot reestablir en qualsevol moment. A la última versió també es poden fer comentaris.

Referències


0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari