Booktubers: videorecomanacions literàries

gener de 2020 Escola Nostra Llar
1 Comentari
Temporització
Sense definir
Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Demanem als alumnes que preparin una recomanació d'un llibre. Els pautem una mica els punts que ha de tenir la recomanació (autor, il·lustracions, editorial, any d'edició, sinopsi, ...). Els alumnes han de crear una presentació original i creativa i gravar-la. Al final del vídeo se'ls permet fer una "selfie" que serà la il·lustració inicial del vídeo. Els limitem el vídeo a uns quatre minuts. Els demanem també que si han llegit algun dels llibres recomanats, facin un comentari, ja sigui per escrit o a través d'una altra interacció en vídeo per tal d'enriquir les recomanacions.

Objectius

  • - Preparar un text oral a partir d'una proposta de guió, tot creant també una posta en escena atractiva i motivadora pel públic receptor.
  • - Fomentar la lectura.
  • - Intercanviar propostes entre iguals i fer xarxa.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Tria i lectura del llibre escollit: cada alumne escull lliurement la seva lectura. No hi ha límits ni condicions.
  2. Un cop acabada la lectura, cada alumne fa la preparació del text oral. Els demanem que ha de contenir com a mínin els següents punts: Títol Autor Any d’edició Il·lustrador Editorial Sinopsi Personatges Per què m’ha agradat? Altres llibres de l’autor Biografia de l’autor Curiositats del llibre: Si ha estat portat al cinema, al teatre, si me’l van recomanar...
  3. Disseny de la posta en escena i gravació de la recomanació.
  4. Visualització de la recomanació en grup: fem una valoració entre tots dels aspectes relacionats amb el text oral (organització de la informació, expressió oral, vocalització, prosòdia, ...) i també de la posada en escena.
  5. Si han llegit alguna de les recomanacions dels seus companys, els demanem que facin una interacció en el vídeo del company, ja sigui en format vídeo o text.

Autor

Cristina Colls

Cristina Colls

Escola Nostra Llar

Apps

Paraules Clau

literatura
gust per la lectura
recomanacions literàries
vídeo
llengua oral

Observacions

La proposta no cal que acabi quan tots els alumnes han fet una video-recomanació sinó que pot ser un canal de treball obert que pot anar més enllà de l'aula.

1 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Ramon Pavia
Ramon Pavia
Va comentar el 20-03-2020
0 | Et sembla útil el comentari?
0
Excel·lent iniciativa pel confinament

Independentment de la plataforma que es faci servir, em sembla una proposta molt enriquidora per aprofitar el confinament. Segur que molts docents, pares i alumnes tenen propostes molt interessants!!!


per escriure el teu comentari