Assajar per tenir èxit

abril de 2015 Escola Balàfia
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Treball de lectura amb dos alumnes de 3r de primària, un sord mitjà i l’altre amb trastorn de llenguatge i moltes dificultats de parla. Es fa un taller setmanal de lectura dramatitzada en l’àrea de llengua castellana. La classe es divideix en grups de quatre. Han de preparar la lectura i presentar-la a la classe. Cada alumne es responsabilitza de preparar la lectura de 3 o 4 paràgrafs. L'avaluació la faran els companys de classe. En un primer moment es treballa la lectura individualment amb la logopeda i s'enregistra amb l'app Movenote per tal donar oportunitats d'èxit de participació amb el grup de lectura. Amb ella poden pujar les imatges de la faula i gravar la pròpia veu mentre practiquen la lectura. Posteriorment s’escolten, s’adonen dels aspectes millorables i tornen a gravar-se. Quan l'alumnat ja es sent segur, es presenta la lectura al grup classe juntament amb els altres dos components del grup.

Objectius

  • Millorar la fluïdesa lectora i, en conseqüència, la comprensió dels texts.
  • Donar oportunitats d'èxit de participació de l'alumnat que presenta dificultats al grup classe.
  • Utilitzar diferents eines per assajar la lectura: imatges, text, veu, ...
  • Parlar en públic correctament (to de veu, entonació...)

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. A l’aula preparen la lectura: El Abuelo, el nieto y el burro. La llegeixen, es fixen en les parts difícils, l’ entonació, paraules que desconeixen, ...
  2. Els alumnes que tenen el suport de la logopeda, ho preparen paral·lelament en grup reduït, utilitzant més eines i temps.
  3. Quan es senten preparats, en grups de quatre alumnes, surten a llegir la lectura davant dels seus companys i companyes.
  4. La resta de companys i companyes valoren com ho han fet amb una rúbrica

Apps

Tecnologies Emprades

iOS

Paraules Clau

inclusió
projecte
expressió oral
lectura
llenguatge

Observacions

L’ús d’aquesta eina digital afavoreix l’autoregulació dels alumnes per millorar les pròpies produccions i aconseguir obtenir bons resultats quan facin la lectura expressiva davant la classe sense suport digital. A més l’ús d’aquesta app suposa un incentiu motivador que incrementa l’esforç dels nens per superar les pròpies dificultats.

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari