Animals fantàstics

desembre de 2018
0 Comentaris
Temporització
3-5 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge cooperatiu
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Amb ajuda de l’aplicació Plum’s Creaturizer farem un animal fantàstic. Els nostres alumnes hauran de crear una criatura i explicar les seves característiques físiques i de personalitat. Així mateix, hauran de plantejar el seu hàbitat, alimentació, aptituds i, fins i tot, els seus poders màgics! Aquesta app ens permet, per tant, crear éssers que estimulen la creativitat i el pensament dels més petits, tanmateix milloren el seu desenvolupament oral i comunicatiu i la capacitat de transmetre informació.

Objectius

  • - Aprendre a utilitzar apps amb valor educatiu i lúdic.(Incentivar l’autonomia i responsabilitat en les TIC).
  • Aprendre a treballar de forma cooperativa amb un bon ambient de funcionament i desenvolupament.
  • Promoure la planificació i discussió d’idees pel que fa a la creació del personatge i del seu entorn.
  • Fomentar una adequada capacitat oral i expressiva (parla i comunicació).
  • Estimular el pensament crític i la curiositat mitjançant preguntes als companys sobre la seva tasca.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. 1r Aprenem a utilitzar l’app i creem l’aspecte físic de l'ésser. En aquesta sessió es formen els grups de treball (3-4 alumnes) i tenen el primer contacte amb l’app. Els nens comencen a organitzar-se i crear el seu animal.
  2. 2n Plantegem els aspectes de la seva personalitat, hàbitat, alimentació, aptituds i poders màgics. Els alumnes posen en comú les seves idees i mitjançant la discussió arriben al consens i plasmen en paper els seus acords respecte a l'animal que estan creant.
  3. 3r Fem el nostre ésser fantàstic. És l’hora de “donar-li vida” a la criatura que han estat inventant durant les sessions anteriors. Amb plastilina o fang de colors fan la seva creació. Així mateix, han de fer una targeta amb les característiques del personatge i del seu entorn.
  4. 4t Presentem la nostra criatura. Per grups, els alumnes van sortint i explicant als companys com és l’ésser que han inventat. Una vegada que han acabat d’explicar, els nens que han estat escoltant han de fer preguntes sobre algun dubte o curiositat que tinguin del personatge que se’ls hi ha presentat per incentivar un espai d’interacció i reflexió en comú.

Observacions

És important que durant les sessions el mestre vagi supervisant i guiant la tasca dels alumnes, perquè tots puguin decidir algun aspecte del personatge i s'impliquin en la tasca o deixin que s'impliquin els altres.

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari