Ambient tecnològic: Ada Lovelace

gener de 2019 Escola Los Castellets - ZER Terra Alta Nord
0 Comentaris Experiència participant MLA 2019
Temporització
10< sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en problemes
Aprenentatge basat en el joc
0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

L'escola dedica sessions d'una hora o d'una hora i mitja als ambients d'aprenentatge. L'ambient "Darwin" disposa de tres espais: observació i experimentació, investigació i recerca i, finalment, el tecnològic aplicat a la ciència, enfocat a circuits, màquines, instruments científics i estacions meteorològiques. Diposem també d'un altre ambient que el complementa, es tracta de l'ambient "Ada Lovelace", que també disposa de tres espais: programació i robòtica, aplicacions creatives i, per últim, eines de comunicació i entorns col·laboratius. En tots els ambients l'autoavaluació i l'avaluació formativa i formadora hi és present i queda escrit a la seva llibreta d'aprenentatge.

Objectius

  • Incrementar les estratègies de treball individual i col·lectiu en l'ús dels recursos digitals a través de l'autoavaluació.
  • Apropar a tot l'alumnat per igual al món de la ciència i la tecnologia, fomentant la igualtat de gènere en aquests àmbits.
  • Aplicar estratègies referents a la seguretat i identitat digital.
  • Conscienciar-se de la presència de la programació i la robòtica en el dia a dia de les persones.
  • Valorar la importància de la creativitat, l'ordre i la lògica en el món de la programació així com la seva aplicació en casos reals per poder aportar progressos a la societat.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Espai programació i robòtica: ens programem a nosaltres mateixos, dissenyem circuits del Roboc Doc per a l'alumnat d'infantil i inicial, dones inventores i participació Scratch Challenge.
  2. Espai d'aplicacions creatives: taller de fotografia del patrimoni de la Fatarella i tractament de les fotos mitjançant "Befunky". Disseny d'una app que ajudi a solucionar un problema o una necessitat real de l'escola o del poble (empatitzar, definir, idear i prototipar). Aprenem a fer mapes i xarxes conceptuals amb Mindmester i altres eines digitals.
  3. Espai d'eines de comunicació i entorns col·laboratius: Disseny d'una pàgina web amb Google Sites: el nostre poble, el nostre entorn. Organitzem un viatge de fi de curs mitjançant presentacions de Google. Ens organitzem les eines web: Symbaloo

Autor

Tecnologies Emprades

Chrome

Paraules Clau

programació
creativitat
col·laboració
robòtica
igualtat
oportunitats
STEAM

Observacions

Aquestes propostes s'estan implementant durant el primer i segon trimestre del curs 2018-2019. Hi ha 3 espais, un mestre per espai 7 alumnes per espai i un mestre de reforç.

0 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari