Alícia a l'appaís de les meravelles

març de 2014 Escola Balàfia
0 Comentaris
Temporització

Sense especificar

Metodologia(s)
Aprenentatge per projectes
2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Adaptem el conte de l’Alícia al país de les meravelles. És un conte que es treballa a nivell de tota l’escola en el projecte de lectura..., projecte en el que participen 34 escoles de la comarca i altres de la província, més les biblioteques, instituts, serveis educatius. Treball de l'expressió oral amb dos alumnes de 2n de primària, un sord mitjà i l’altre amb trastorn de llenguatge i moltes dificultats de parla. En un primer moment es treballa amb els alumnes individualment i junts per tal donar oportunitats d'èxit de participació a l'aula. Quan està feta l’adaptació del conte (resumit amb frases senzilles) i les activitats, es presenten al grup classe i també es penja al web del projecte de lectura.

Objectius

  • Desenvolupar les competències lingüístiques. Expressió oral i lectoescriptura.
  • Activar processos cognitius: comprensió, pensament, recerca, creació, representació...
  • Utilitzar diferents eines per a la presentació de la informació: imatges, text, veu, pictogrames...
  • Desenvolupar aspectes afectius positius incloent-los en una activitat significativa al grup classe i a l'escola

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Planificació i anticipació del procés amb l'app Popplet. A mesura que ho anem completant, inserim les imatges de la feina feta. Anem veient el que està fet i/o falta per fer (escriure el text, fer les fotos, gravar la veu, fer les activitats relacionades amb el conte, ...)
  2. Escriure les frases i fer les fotos per inserir-les a l'app Story creator i gravar-hi la veu. Amb aquesta activitat desenvolupem la forma –morfologia, sintaxi, parla- i el contingut (lèxic) del llenguatge, a la vegada que es desenvolupen diferents llenguatges: escrit, gràfic, simbòlic, artístic...
  3. Planificació i elaboració d'activitats relacionades amb el conte amb l'app Make it. Activitats de comprensió, classificació, relació...
  4. Presentació del conte i de les activitats a la classe i a la família i difusió a la pàgina web de l'escola i al web del projecte de lectura.
  5. Avaluació amb el grup classe i autoavaluació amb una rúbrica.

Tecnologies Emprades

iOS

Paraules Clau

inclusió
projecte
llenguatge

Observacions

Es comença parlant de l’experiència, projecte de lectura, del curs passat (activació de coneixements previs). És una activitat interdisciplinària. Condueix a un producte amb entitat pròpia. L’ús de la llengua s’ emmarca en un context real. S’activen processos cognitius de complexitat progressiva. Es tenen en compte els diferents ritmes i estils d’aprenentatge. L’alumnat comparteix el que pensa i aprèn. L’alumnat disposa de suport. S’utilitzen diverses eines i formats. Es comparteixen els criteris d’avaluació. Es promou la participació i l’autonomia.

2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari