1ª Gimcana QR - Pegaso

desembre de 2016 Escola Pegaso
0 Comentaris
Temporització
1-2 sessions
Metodologia(s)
Aprenentatge basat en el joc
2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Síntesi de la proposta

Utilitzant el lector de codis QR de les tauletes, resoldre una sèrie d'enigmes i pistes, amagats darrere de codis QR. Cada codi et dirigeix a un altre amagat per tota l'escola.

Objectius

  • Descoberta i utilització de codis QR
  • Resolució d'enigmes matemàtics i de llengua catalana (acròstics, endevinalles)
  • Orientació espaial
  • Treball en equip
  • Motivació a l'hora de crear una activitat semblant per als més petits de l'escola.

Pas a pas (seqüència d'activitats)

  1. Dividim els alumnes en grups de 4. Cada grup duu una tauleta. En total tenim 6 grups.
  2. En intervals aproximats d'entre 5-10 minuts, comença l'activitat cada grup. Així surten de manera esglaonada i no es troben 2 grups amb el mateix QR.
  3. Comencem llegint el primer codi QR. Ens presenta la gimcana, ens diu que hi ha un seguit de pistes amagades per l'escola i l'objectiu és resoldre-les totes per aconseguir una paraula clau per poder finalitzar-la. A més a més, hi ha el primer enigma. Un cop resolt et duu al següent codi amagat per l'escola.
  4. En total hi ha 8 codis QR amagats per l'escola. Cal llegir-los en ordre. En l'últim codi QR, hi ha la paraula clau que cal dir al mestre per finalitzar la gimcana.
  5. La gimcana es resol en una hora i escaig.

Observacions

Tots els grups han resolt la gimcana satisfactòriament. Els enigmes proposats han estat acròstics, missatges amagats dins d'un text, endevinalles, operacions matemàtiques i descripcions de llocs de l'escola. A l'utilitzar codis QR de text, no cal utilitzar el WIFI. Els alumnes de cicle superior que han realitzat aquesta activitat, estan motivats per crear la seva pròpia gimcana adaptada al nivell de cicle mitjà i inicial.

2 | Et sembla útil l'experiència?
0

Comentaris

Sigues el primer a comentar aquesta experiència


per escriure el teu comentari